Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

110 påmeldte biler til NM-runde

RALLYCROSS: Per Magne Svardal fra Konsmo vant åpningsstevnet i forrige måned. Lørdag og søndag stiller han og mange andre til årets første NM-runde i rallycross på banen på Konsmo. Foto: Lars Rekaa

Lørdag og søndag er det rallycross på Konsmo. Det er mange påmeldte biler og noen av favorittene hører til på Konsmo.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

RALLYCROSS: Flere av førerne som stiller på den første NM-runden på Konsmo i helgen er lokale.

Motorsportmiljøet er nemlig stort i den vesle bygda i Audnedal. Fredrik Ågedal, Kim Åvar Meland, Thomas Haagensen, Per Magne Svardal, og junioren Andrine Rafoss kan alle være med helt der oppe i teten.

Dugnadsgjengen

Trolig er det flere også som vil hevde seg.

- Vi gleder oss. Dugnadsjobben er inne i avslutningsfasen og det ser riktig så bra ut, forteller Roar Bakken.

Han og mange andre har lagt ned flere hundre timer i forberedelser - på blant annet dugnad på banen.

- Kravene til sikkerhet er stort og det er mye vi skal og må forholde oss til. Så er da sikkerheten til førerne viktig. I fjor hadde vi to ulykker, heldigvis ikke med alvorlig personskade, sier han.

Utbedret

De to ulykkene skjedde omtrent på samme sted, i en sving. Stedet er utbedret, for autovern er byttet ut med betong.

ULYKKE: Erik Svartås var en av førerne som var ute for en ulykke i forbindelse med stevnet i fjor. Ulykkesstedet er oppgradert, for autovernet er byttet ut med betong. Foto: Lars Rekaa

- Været er meldt til å bli ganske bra. 13-14 grader og glimt av sol. Får vi det skal vi være fornøyd, og da blir det mye folk som omkranser den flotte banen vår.

Arrangøren håper og tror på mer enn 1000 tilskuere. Rundt banen er det plass til 4000 tilskuere. Så mange tror ikke arrangøren på, men en fin ramme blir det uansett.

- Dette er et viktig arrangement for oss. I fjor omsatte vi for over 1. million kroner. I tillegg satt vi igjen med et pent overskudd. Dette er penger som vi igjen fører over til bruk på stadige oppgraderinger av anlegget vårt.

Shortcar

Til helgens løp skal det kjøres i totalt fem klasser. To av klassene er Shortcar. Små, men raske biler som krever andre forhold enn biler som kjører rallycross.

- Det er dessverre ikke mer enn 10 påmeldte i de to klassene for Shortcar. Det er litt synd, i og med at vi har brukt en del tid for å gjøre klar en egen bane for de to klassene.

I Shortcar kjøres det i klassene Extreme og Bandit.

SHORTCAR: Denne typen bil kan du også få med deg hvis du legger turen til Konsmo i helgen. I Shortcar skal det kjøres i to klasser, nemliug Extreme og Bandit. Foto: Ann Mari Buskerud

- Dette er små, men raske biler. Noen av bilene har 1000 kubikk-motorer, så dette kommer til å gå unna.

Fra arrangørklubben stiller Joakim Ågedal i klassen Bandit.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...