Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tore Kristensen banket Lyngdal i ledelsen, og derifra handlet alt om de røde

Tore Kristensen banket Lyngdal i ledelsen, og derifra handlet alt om de røde

TORE KRISTENSEN BANKER INN 1-0: Sindre Flåto i Farsund-buret må se Lyngdals spillende trener hamre ballen forbi ham og i nettet. FOTO: Erlend Haddeland

Farsund fikk blomster i jubileumsåret sitt, men Lyngdal tok alle poengene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.08.2016 kl 23:26

(Farsund-Lyngdal 0-2) Lyngdals spillende trener Tore Kristensen gikk foran og banket de røde i ledelsen etter en corner tidlig i 1. omgang.

Om ikke Farsund virket langt fra poeng før det, ble utgangspunktet enda verre for et Farsund som ble spilt lavt i banen fra første spark på ballen.

Lyngdals lille gigant

I en helg der Farsund Idrettslag markerer 100-årsjubileum, hadde hundretalls møtt frem i fredagens lokaloppgjør.

FIL hadde en drøm om et skikkelig fotball-vorspiel, men håpet hjemmesupporterne måtte ha i pausen, ble raskt slukket av en av kampens minste spillere, men virkelig største giganter, Ibrahim Najafi.

Da Lyngdal fanget ballen, stormet han i angrepet. Najafi fullførte løpet med å prikke inn en ferdigscoret pasning fra Erik Aas. 2-0 på Sparebanken Sør Arena i Farsund.

Spillerne kastet seg om halsen på den lille magikeren på høyrekanten.

– I dag vil jeg trekke frem Ibrahim Najafi, vår lille gode Ibby. Han gjorde en vanvittig god kamp. Han løper og gjør veldig mye bra med ballen. Rask ballbehandling og lykkes med mye, sier Lyngdals rutinerte goalgetter, Espen Hægeland.

Lyngdal-brølene

Da dommeren blåste av kampen, feiret de røde sammen med tilskuerne som hadde tatt turen over bommen.

Se bildet større

JUBEL PÅ MATTA: Lyngdalsgutta samlet seg på gressmatta etter at dommeren blåste av kampen, for å juble med de tilreisende. FOTO: Erlend Haddeland

Det ble noen herlige jubelscener, og enda villere og mer høylytt ble det i bortegarderoben noen minutter senere. Anført av Morten Sanden, som sonet karantene for gule kort, ble Lyngdal-navnet brølt så det ljomet over hele Alcoa Miljøpark.

For vinnerskallen Espen Hægeland, som i kjent stil lot både med- og motspillere få verbale salver gjennom kampen, var det deilig å slå Farsund i 100-årsjubileumet deres.

– Det er deilig! Vi må tåle at vi er favoritter i dag, så til de grader. Vi kjente det før kampen, og vår største fiende var oss selv, men det synes jeg vi håndterte bra. Etter hvert var det ikke noen tvil om hvem som var det beste laget. Vi viste at vi var ganske mange hakk bedre enn dem og fortjener egentlig flere mål, sier Hægeland til Lyngdals Avis.

Lyngdal troner fortsatt på toppen av 4. divisjonstabellen, i visshet om at de har tatt alle seks poengene fra Farsund.

Slikt smaker godt for et rødt, bankende fotballhjerte.

Lyngdals Avis kommer tilbake med mer, både bilder og reaksjoner fra spillere og trenere.

Se bildet større

LYNGDØL SPISS PÅ FARSUND: Håkon Sakariassen (i midten) spiller i hvitt og grønt for laget i nabokommunen. Kampen startet klokken 18.00. FOTO: Erlend Haddeland

Se bildet større

BANENS BESTE: Ibrahim Najafi løp, kjempet og scorer her 2–0-målet etter en pasning fra Erik Aas. FOTO: Erlend Haddeland

Se bildet større

MÅLLØS DENNE GANG: Espen Hægeland scoret begge målene i første oppgjøret mellom Lyngdal og Farsund i april. Han gikk målløs av banen, men spilte en god kamp sammen med resten av laget. FOTO: Erlend Haddeland

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!