Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Temperatur på kokepunktet i lokaloppgjøret

Temperatur på kokepunktet i lokaloppgjøret

TEMPERATUR: Etter kampen var det en god del munnhuggeri mellom Asle Liland og Espen Hægeland. FOTO: Jonas Berge

Det var lite finspill da Flekkefjord tok seieren på eget gress.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.08.2016 kl 00:38

(Flekkefjord 1–0 Lyngdal) Svein Terje Sindland ble den store helten på Uenes stadion med sin matchvinner scoring etter 50 minutter spill.

Dermed er årets andre tap et faktum for Lyngdal, men laget er fortsatt serieledere med 35 poeng, mens Flekkefjord på 3. plass ligger 5 poeng bak med 30 sine poeng.

De fremmøtte har etter alt å dømme sett bedre fotball enn det som ble levert, men allerede på forhånd visste man at dette kom til å bli en tøff batalje.

– Det var ikke noen stor fotballkamp, og jeg synes de vinner fortjent. De var det ene målet bedre og ville noen prosent mer enn oss. Vi skal få ei god uke, slå Våg og få gang på høstsesongen vår, sier Roger Rasmussen etter kampslutt.

Temperatur etter kampslutt

Og temperatur var det, slik det skal være i tette lokaloppgjør. Flere spillere havnet i klammerier med hverandre.

Etter kampen var det en del munnhuggeri mellom Espen Hægeland og Flekkefjords Asle Liland.

– Det var vel egentlig bare en sum av at det bare høy temperatur og sånn. Espen er jo misfornøyd. Jeg får et inntrykk av at han dytter litt i våre spillere etter kamp, og da gir jeg tydelig beskjed at sånn vil vi ikke ha det på Uenes etter kamp, sier Asle Liland til Lyngdals Avis.

Se bildet større

TILSNAKK: Dommer Furat Al-Hassani måtte snakke til Asle Liland og Espen Hægeland tidlig i oppgjøret. FOTO: Jonas Berge

– Sutring

Også tidlig i kampen var temperatur mellom Hægeland og Liland.

– Han er rundt med kjeften og sutrer hele tida. Sånn er det alltid. Du skal ikke si noe til ham, så begynner han å sutre, sier Espen Hægeland om Liland.

Begge spillerne understreker at de har lagt situasjonene bak seg.

Se bildet større

LOKALOPPGJØR: Intet lokaloppgjør uten temperatur. Furat Al-Hassani måtte frem med det gule ved flere anledninger. FOTO: Jonas Berge

– Ei klyse

Morten Sanden og Vladmir Deletic var også involvert i flere dueller. Sanden har samme oppfatning av Liland som Hægeland.

– Liland er på en måte ei klyse. Jeg legger ikke skjul på det. Det er bare noe med ham – overspilling og alt det der. Jeg tror ikke jeg og Espen heller er så godt likt. Men det er over nå, for å si det sånn, sier Sanden.

Dommer Furat Al-Hassani fra Giv Akt hadde nok å hanske med i oppgjøret for det var mange tette dueller, dytting, harde tak og mye munnhuggeri i dagens oppgjør.

Han måtte frem med gule kortet ved sju anledninger – fem til Flekkefjord og to til Lyngdal. Ingen spillere måtte ta en tidlig dusj.

– Skjønner at det koker

Da Liland reagerte og ropte mot Hægeland etter kampslutt, gjorde spillere, trenere og hoveddommeren sitt for å holde dem adskilt.

– Men det koker jo litt i etterkant. Det er ikke noe personlig og ikke noe jeg tenker på i etterkant. Jeg tror ikke kjenner et menneske med høyere vinnervilje enn Espen Hægeland. Så når han kommer til Flekkefjord og taper 1–0, skjønner jeg godt at det koker litt, fortsetter Liland, som har en fortid i Lyngdal.

Se bildet større

SEIER: Ækeberget og Flekkefjord kunne juble for tre poeng. FOTO: Jonas Berge

Fortjent seier

Spillemessig var det fint lite å rapportere om. Flekkefjord fikk nettsus etter elleve minutter, men skuddet til Alexander Joachim Mosbakk ble annullert for offside. Sindlands matchvinnerscoring kom på en dødball da stadionuret viste 50 minutter.

Lyngdal presset på, men det fungerte dårlig foran mål. Rett før slutt fikk de en kjempemulighet til å sikre seg poeng.

– Det er j**** surt her og nå. På slutten har vi et skudd fra fem meter som er ei jenter 14-avslutning. Men det er små marginer og stillingskrig, sier Morten Sanden.

At Flekkefjord vant fortjent på eget gress, var det fint lite å si på. Lyngdal må opp noen hakk før kommende hjemmekamp mot bunnlaget Våg.

Se bildet større

SMELL: Thomas Hægeland fikk en smell i kneet, men det var heldigvis ikke alvorlig. FOTO: Jonas Berge

Smell i kneet

Thomas Hægeland måtte bli erstattet etter en duell tjue minutter før slutt. Det var en smell i kneet, men heldigvis var det ikke alvorlig.

– Han har hatt problemer med det kneet, men han sa at det ikke var alvorlig. Det var en smell, ikke en vridning, forteller Roger Rasmussen.

Kydnan leverte

Fra første sekund fra det svært mye liv og røre på tribunen på Uenes. Kydnan hadde satt opp supporterbuss til oppgjøret.

– Det er kjedelig å tape når man har en sånn fantastisk supportergjeng. Det er utrolig gøy og betyr mye for oss spillere at de lager så god stemning, så det er synd at vi ikke kan gi noe tilbake i dag, sier Morten Sanden.

Mange lyngdøler hadde tatt turen vestover for å få med seg topopppgjøret.

Se bildet større

GOD STEMNING: Kydnan var godt synlige og lagde mest liv på tribunen, men Ækeberget tok naturligvis mer og mer over da Flekkefjord gikk opp i ledelsen. FOTO: Jonas Berge

– Ækeberget har gått ut på dato

Kydnan stilte med flere folk enn Ækeberget og lagde mest lyd, men naturlig nok overtok Ækeberget mer og mer etter Flekkefjord tok ledelsen.

– Kydnan kjørte i hvert fall over Ækeberget. Ækeberget har gått ut på dato, uttaler Sanden.

Neste Lyngdal-kamp er mot Våg kommende lørdag. Det blir Petter Sandal Nodeviks siste kamp for rødtrøyene.

Bildegalleri fra dagens lokaloppgjør legges ut på søndag.

Kampfakta

Flekkefjord – Lyngdal 1-0 (0–0)

  • Målscorere: Svein Terje Sindland 1-0 (50. min)
  • Lyngdals startoppstilling: Aron Lindstrand – Thomas Nissen Hansen, Thomas Hægeland (69. min), Tore Kristensen, August Nissen Dragland – Ibrahim Najafi (72. min), Espen Hægeland, Morten Sanden, Karl Morten Igland, Erik Aas – Petter Sandal Nodevik
  • Innbyttere: Marius Bråthen (72. min), Andre Levin Ubostad, Paal Nissen Hansen, Mats Hompland, Nikolai Sire (69. min), Aleksander Gundersen og Roger Rasmussen.
  • 4. divisjon, menn
  • Uenes stadion, 6. august 2016
  • Lyngdals tre beste: Aron Lindstrand (tre stjerner), Espen Hægeland (to stjerner), Morten Sanden (én stjerne)
  • Dommertrio: Furat Al-Hassani, Reidar Helland (begge Giv Akt) og Zyad Qashua (Mandalskameratene).

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!