Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sparker i gang nok en Sørlandsbadet Cup

Sparker i gang nok en Sørlandsbadet Cup

GOD KONTROLL: Rutine og gode venner gjør at arrangørene har god kontroll på helgens Sørlandsbadet Cup. Fra venstre: Fotballeder Karl Igland, «redningsmann» Roger Foss, turneringsansvarlige Espen Hægeland og Kim Ingebretsen FOTO: Magnus Aunevik

Arrangørene har full kontroll når 124 lag skal i ilden til helga.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.03.2016 kl 17:39

– Stridsledelse, svarer Espen Hægeland med et smil, på spørsmål om hvordan han, sammen med Jan Ove Ånensen, skal organisere lørdagens Sørlandsbadet Cup. Han forklarer begrepet videre med å ha mange gode venner rundt seg, «ta det som det kommer» og med en innstilling om at det som regel ordner seg.

Fordelt på lørdag og søndag, er det meldt på 124 lag i alderen syv til ti år som skal spille fotball på femmer- og firer-baner. På søndagen har Kim Ingebretsen og juniorlaget ansvaret, mens Hægeland som nevnt har ansvaret på lørdag.

Medregnet foreldre og søsken, forventer fotballeder Karl Igland et sted mellom 1 500 og 2 000 mennesker i Fibo-Trespo-hallen.

– Jeg må vel få ringt kommunen og få dem til å brøyte parkeringsplassen, sier han for seg selv etter å ha reflektert litt på det tallet.

Innkjørt opplegg

Den uhøytidelige stemningen til tross, vintercupene i Fibo-Trespo-hallen som har vokst fra 12 lag i 2009 til 270 lag i 2016, er blitt et godt innkjørt konsept.

Det startet som en eliteturnering med 12 lag som spilte over en helg.

Nå er vintercupene, fordelt på henholdsvis Reolbørsen, Byggvell Cup og Sørlandsbadet Cup, altså blitt voksne og vel så det. Cupene spilles gjennom hele vinteren på nivåer fra syv år til senior.

Martin Samuelsen, som nå spiller på West Ham, er bare én av mange profiler som har vært innom cupen.

Lyngdal IL har stort sett sluttet å reklamere for arrangementet, da det ikke er plass til flere lag.

Alt er drevet på dugnad av foreldre og spillere. Overskuddet er blant annet med på å finansiere reiser til Dana Cup og andre cuper de forskjellige lagene ønsker å delta i.

Dugnadsånd

– Jeg har heldigvis med meg blant andre Janne Risnes, Rebekka Bjørnstøl, Rune Knutsen og Johnny Ballestad i tillegg til juniorspillerne som skal dømme, sier Kim Ingebretsen som er turneringsleder på søndag, da spillere født 2007 og 2008 skal i ilden.

Mens vi skal organisere bildetakning har tydeligvis Hægeland begynt å fundere på hvem som skal dømme når han har ansvaret for 08-09-modellene.

Ut av døra til Fibo Trespo-hallen stikker årets ildsjel Roger Foss hodet ut. Han leder jenter 13-trening sammen med Roger Rasmussen og er intetanende over hva timingen på lufteturen hans skal føre med seg.

– Kan ikke jentene dine dømme for meg, spør Hægeland som om løsningen han har ventet på endelig har åpenbart seg.

Det ble ikke så viktig med avis og fotosession etter dette, men sammen må man anta at de finner en løsning.

Det ordner seg som regel.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!