Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Så kom den store nedturen for Lyngdal

Så kom den store nedturen for Lyngdal

TAPTE STORT: – Dette var ikke en typisk 9–1-kamp – hvis det i det hele tatt finnes, sier Lyngdal-trener Tore Kristensen etter stortapet mandag kveld. FOTO: Erlend Haddeland (arkivfoto)

Ni scoringer i feil mål. Serieleder Lyngdal gikk på en totalkollaps på bortebane.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.10.2016 kl 21:44

(Arendal 2-Lyngdal 9–1) Med få unntak har årets sesong gått fra jubel til jubel for Lyngdal. Mandag kveld gikk alt galt.

Hjemmelaget scoret allerede etter to minutter. Det ble fem Arendal 2-fulltreffere omgang, fire i andre omgang, og med en redusering fra Espen Hægeland stod det til slutt 9–1 på Bjønnes st. kunstgress.

– Det har ikke vært kamp i dag. Nå har du kommet feil, sier Tore Kristensen når vi slår på telefonen til Lyngdal-treneren.

Vant 4–1 i vårkampen

Selv om humøret ikke er helt dødt i lyngdalsleiren, ble det resultatmessig blytungt.

Da lagene møttes 5. juni i år, vant Lyngdal 4–1. Arendal 2 ligger riktignok på 3. plass på tabellen, men man skulle tro nivåforskjellen virket langt større denne mandagskvelden.

Det er ikke helt tilfelle, skal vi tro lyngdalslieren.

Kristensen karakteriserer det hele som en «rar fotballkamp».

– Dette var ikke en typisk 9–1-kamp – hvis det i det hele tatt finnes. Veldig lenge er det to jevne lag, sånn som jeg ser det, sier han.

Se bildet større

MÅLSCORER I STORTAP: Espen Hægeland reduserte til 5–1 på straffespark like før pause. Det endte til slutt med 9–1-tap i Arendal. Her er Hægeland under et langt bedre minne da Lyngdal slo Våg 2–1 i 3. serierunde. FOTO: Erlend Haddeland (arkivfoto)

Alltid ledig i krysset

For Lyngdal-treneren beretter om to kjappe krysskudd fra 20-meter.

– Aron kunne ikke gjøre noe med målene, sier Kristensen om sisteskansen som har vært en av Lyngdals aller beste gjennom sesongen.

– 1. omgang er egentlig en veldig rar omgang. Spillemessig er vi fullt på høyde med dem. Vi kjører og presser, og så scorer de først ett i krysset fra 20 meter, og ett til i krysset fra 20 meter. Det er veldig godt gjort av spillerne deres, og all ære. De får et tredje mål og et fjerde og et femte. Vi har sjanser innimellom, men klarer ikke å score, sier en frustrert Lyngdal-trener.

Tidligere lyngdalsspiller Adi Markovic spilte for øvrig kampen og noterte seg for en assist på 8–1-målet.

Kampen om tabelltoppen

Med mandagens famøse 9–1-tap jages Lyngdal av Søgne på 2. plass. Mens Lyngdal på tabelltopp har 56 poeng, innehar Søgne 54 poeng, men heldigvis, sett med røde øyne, med én kamp mer spilt.

Neste kamp

For Lyngdals del handler det om å se fremover. Allerede på lørdag er det kamp mot Giv-Akt hjemme på Lyngdal stadion.

– Vi skal holde Søgne bak oss, og vi skal i alle fall slå tilbake på lørdag. Da skal vi ha marginene med oss og løpe enda mer. Det er ikke tema at vi skal falle sammen og la lufta gå ut av oss, avslutter treneren.

– God tur hjem.
– Det tviler jeg på det blir, men takk skal du ha.

Kampfakta

Arendal 2–Lyngdal 9–1 (5–1)

  • Målscorere: 1–0 Nicolai Aas (2), 2–0 Tobias Olsvik (11), 3–0 Aleksandar Corovic (straffe, 20), 4–0 Nicolai Aas (33), 5–0 Kee Doh Htoo Deeku (37), 5–1 Espen Hægeland (41), 6–1 Hakeem Anthony Wilkinson (54), 7–1 Hakeem Anthony Wilkinson (76), Nicolai Aas 8–1 (82), Nicolai Aas 9–1 (90)
  • Lyngdals beste spillere: Karl Morten Igland (tre stjerner), Espen Hægeland (to stjerner), Thomas Nissen Hansen (én stjerne)
  • Bjønnes st. kunstgress 3. oktober 2016
  • 4. divisjon, menn

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!