Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Øvrevoll Hosle 2 ble for sterke for Lyngdals beste fotballdamer

Øvrevoll Hosle 2 ble for sterke for Lyngdals beste fotballdamer

TØFF MOTSTAND: Kaptein Maren Njerve og resten av Lyngdals fotballdamer måtte gi tapt mot sterk motstand i søndagens kamp mot Øvrevoll Hasle 2 FOTO: Magnus Aunevik

Tross giftige overganger, ble overmakten for stor

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2016 kl 10:35

(Lyngdal Øvrevoll Hosle 2 2-5) Øvrevoll Hosles andrelag var forhåndsfavoritter da de gjestet Lyngdal stadion, men de fikk kamp til døra.

– Vi er fullstendig klar over at det er en stor utfordring som vi står ovenfor idag, men gudbedremeg skal Øvrevoll Hosle 2 få jobbe hardt om de ønsker å få med seg poeng hjem! varslet Ronny Fredriksen før kamp.

Til en viss grad fikk han rett. Det var ikke noe å si på innsatsen, men resultatet ljuger ikke. Tross en tidlig ledelse ved Connie Fredbo og Lyngdal, hadde Øvrevoll Hosle 2 det spillmessige overtaket.

Sterk motstander

Øvrevoll Hosle har et førstelag i 1. divisjon, og som med alle andrelag, er det vanskelig å forutse kvaliteten lenge før kampstart. Dagens lyngdalsmotstander stilte imidlertid svært sterkt til 2. divisjonsoppgjøret.

– I dag hadde vi med tolv spillere til Lyngdal som alle er med i førstelagstroppen, kunne bortelagets trener Jesper Ek informere om.

Henger ikke sammen

Lyngdals trener Anders Birkeland var skuffet over resultatet og var ikke helt enig med sin bortreiste trenerkollega Ronny Fredriksen om at bortelaget var favoritter.

– I dag var bortelaget et bedre lag, men vanligvis så tar vi dem. Vi var kanskje underdogs, men hjemme så regner jeg oss som favoritter uansett. Kampen står og vipper, men vi hadde tendenser på overgang, sier Birkeland og meddeler at han også er litt skuffet over at ikke kampplanen blir holdt som han ønsket.

Han forklarer tapet med at laget ikke henger sammen som et lag, slipper til for mange sjanser og ikke er komprimerte nok.

Første omgang

Utover første omgang spilte østlandsklubben seg til sjanse etter sjanse og Lyngdals håp lå i å holde nullen til pause. Det klarte de nesten. To minutter før pause, kom Øvrevoll Hosle til en velfortjent utlikning.

Andre omgang

Til tross for sporadiske muligheter, der blant annet Iselin Johansen, Connie Fredbo og Maren Njerve sørget for giftige overganger, fortsatte Øvrevoll Hosle det spillemessige overtaket i andre omgang.

Lyngdal starter på høyde med gjestene, men når Lyngdals keeper mister ballen på en avdribling, går bortelaget opp til 2-1-ledelse og tar over mye av spillet etter 53 minutter. Fire minutter senere går de opp i 3-1-ledelse.

I det 71. spilleminutt reduserte vertene og Malin Eikeland til 2-3 og hadde ti gode minutter, før gjestene reduserte til 2-4 og 2-5 i kampens ti siste minutter.

Dette var Lyngdal damelags første hjemmekamp av sesongen og historiens første Fair-Play-kamp i Agder, men mer om dette i torsdagens papirutgave.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!