Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lyngdal planlegger å dempe Farsunds 100-årsfest

Lyngdal planlegger å dempe Farsunds 100-årsfest

FESTEN KUNNE STARTE: Slik så det ut i garderoben til Lyngdal etter 2-0-seieren over Farsund 23. april.

Denne helgen markerer Farsund Idrettslag 100-årsjubileum. Lyngdal-trener Tore Kristensen har ingen planer om å bidra til feststemningen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.08.2016 kl 23:05

Lyngdals spillende trener Tore Kristensen scoret i 4-0-seieren over Våg forrige kamp. Det har han lyst å gjenta i fredagens lokaloppgjør mot Farsund på Sparebanken Sør Arena i Farsund.

– Det blir kjempegøy. De skal ha en 100-årsmarkering, så jeg håper og regner med det blir mye folk. Jeg håper mange fra Lyngdal også tar turen, sier Kristensen.

– Lyst å stikke kjepper i hjulene for festen deres?

– Det er klart vi vil det. Selvfølgelig! Det er ingen i Lyngdal som skal fyre opp om noen fest for FIL, svarer Kristensen.

Og han tror Lyngdal, som ligger på toppen av tabellen i 4. divisjon, har gode sjanser.

– Leverer vi vårt høyeste nivå, så bør ikke FIL henge med. Da tror jeg de skal slite, sier han.

Lyngdal troner øverst på 4. divisjonstabellen med 38 poeng. Farsund ligger på 9. plass med 20 poeng.

FIL-dødaren

Thomas Hægeland er kjent som FIL-dødaren blant lagkamerater, siden alle hans to mål i A-lagskarrieren har kommet mot FIL. Han var ubenyttet innbytter da Lyngdal overkjørte Våg.

– Vi skal slå Farsund - med eller uten meg. Det er det viktigste, sier han til Lyngdals Avis.

Han har slitt med en kneskade, men bedyrer at han kunne spilt Våg-kampen om nødvendig. Han melder seg selv klar til fredagens oppgjør mot Farsund.

– Vi kunne spilt med ham i dag, men vi velger å bare ha ham på benken og ikke ta noen sjanser, sier Tore Kristensen, som legger til at konkurransen om plassene i førsteelleveren er hard.

Se bildet større

RUTINE: Morten Sanden (i midten) må stå over Farsund-kampen på grunn av flere gule kort. FIL-dødaren Thomas Hægeland (t.h.) er kampklar etter å ha slitt med kneskade. Her er de to etter Våg-kampen.

Petters siste kamp

En plass som fremover blir frigjort, er spissplassen som Petter Sandal Nodevik har innehatt denne sesongen. Han sa takk for seg etter en scoring mot Våg i sin siste kamp, og vender snuten mot folkehøyskolelivet.

– Petter er en kjempegutt. Positiv og grei å ha med i miljøet, og så er han en veldig god spiller med masse tempo. Det er kjedelig å miste ham. Vi ønsker ham lykke til videre, sier Lyngdal-trener Tore Kristensen.

Sanden med karantene

Morten Sanden pådro seg gult kort i 2. omgang mot Våg etter en takling midt på banen. Det betyr at midtbaneterrieren mister fredagens prestisjeoppgjør mot Farsund.

– Jeg stod over mot FIL for tre år siden også, det er utrolig kjipt. Vi har en god stall, så det er ikke krise at jeg er ute. Det er kjedelig for min del, men, sier Sanden.

Lyngdal-trener Kristensen beskriver kortet som både «unødvendig» og «dumt», men er trygg på at de finner en god løsning til fredag.

Se bildet større

SCORET I FORRIGE KAMP: Lyngdal-trener Tore Kristensen, her i aksjon mot Våg. FOTO: Erlend Haddeland

Farsund-trener: – Den desidert kjekkeste kampen i sesongen

Farsunds assistenttrener Tommy Årsland gleder seg til kamp. Han tror ikke egne spillere tenker noe særlig på at klubben er 100 år. Her handler det enkelt og greit om å slå Lyngdal.

– Lokaloppgjøret mot Lyngdal er den desidert kjekkeste kampen i sesongen, og den kampen man har mest lyst å vinne, sier han.

Han tror på et lignende kampbilde som vi så sist lagene møttes.

– Jeg tror det blir en jevn fotballkamp, selv om vi er underdogs. I en enkeltkamp kan alt skje, og vi har gjort store fremskritt siden sist, sier han.

Se bildet større

VENNSKAPELIG DUELL: Farsunds assistenttrener Tommy Årsland (t.v.) tar Lyngdal-trener Tore Kristensen i hånda etter sluttsignalet i første kamp.

Farsund har faktisk vunnet seks av de åtte siste kampene og klatret på tabellen, men favorittstempelet går til Lyngdal. Årsland bruker merkelappen «Divisjonens desidert beste lag» om rødtrøyene.

– Forrige gang var det enkeltprestasjoner fra Espen Hægeland som avgjorde kampen. Det skal ikke skje igjen, sier Årsland.

Helst skulle han sett at kampen gikk av stabelen på lørdag, slik som først planlagt.

– Jeg fatter ikke hvorfor kampen ble flyttet. På lørdagen tror jeg det kunne kommet opp imot 1000 tilskuerne. Nå tipper jeg det blir maks 400 på en fredagskveld, sier Årsland.

Se bildet større

2–0-KAMPEN: Josva Andersen på FIL forsøker å overliste Aron Lindstrand i Lyngdal-buret, uten hell. Nikolai Sire til høyre. FOTO: Erlend Haddeland

Banens beste på tribunen

Espen Hægeland ble som nevnt forskjellen på lagene da de møttes på Lyngdal stadion 23. april, med sine to scoringer i 2-0-seieren. Rammene rundt med 900 tilskuere var perfekt, men banespillet var heller av det rolige slaget.

Farsund hang lenge godt med, tross tabellforskjellen på de to lagene.

– Det blir en veldig tøff kamp. Det spørs om vi får like mye tid og rom som mot Våg-kampen, spår Thomas Hægeland.

Morten Sanden ble for øvrig kåret til banens beste i det første oppgjøret mellom lagene. Fredag blir han altså å finne på tribunen.

Kampstart er klokken 18.00 på Sparebanken Sør Arena i Farsund.

Gallup

Hvem vinner lokaloppgjøret?

Lyngdal
Farsund
Uavgjort

Vis resultat

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!