Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ti mål på Lyngdal stadion, fem av dem signert Espen Hægeland

Femmålsscorer Espen Hægeland er med sine 15 mål toppscorer i 4. divisjon i en nådeløs kamp mot Froland. – Jeg blir nok spiss resten av sesongen, sier han.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2016 kl 19:52

(Lyngdal-Froland 7-3) Fem minutter tok det for Espen Hægeland (34) å få hull på byllen. Så fulgte han opp med fire ytterligere scoringer og kunne fort scoret flere.

– Godt å se at gamle folk fortsatt er sultne, sier Lyngdals assistenttrener Roger Rasmussen om Hægeland som fyller 35 år 27. september.

Og det ble en festaften for Hægeland og de røde, som i 1. omgang kjørte totalt over Froland. De virket rett og slett fullstendig hjelpeløse. De få gangene de var borti ballen, klarerte de rett til en rød spiller.

SE BILDESERIE: 52 bilder og 10 mål fra Lyngdal-Froland

Men Froland kom tilbake i kampen

4-1 til pause virket utrolig komfortabelt, og kanskje ble det for komfortabelt.

For Froland scoret både én og to ganger, men ytterligere to Hægeland-scoringer og én Morten Sanden-suser i krysset sørget for at nervene ikke kom helt i helspenn på slutten.

– Jeg blir nok spiss resten av sesongen siden vi har mistet Petter (Sandal Nodevik). Når jeg får så store rom som jeg gjør i dag, så går det egentlig veldig greit, sier femmålsscoreren etter kamp.

Se bildet større

LYNGDAL I LEDELSEN: Ibrahim «Ibby» Najafi (i midten) får en fortjent plass i startelleveren mot Froland etter en kjempekamp mot Farsund forrige helg. FOTO: Erlend Haddeland

Enslig spiss

Hægeland startet som enslig spiss for Lyngdal i 4. divisjonsoppgjørene, og leverte varene fra første spark på ballen da han banket inn ballen etter fem minutter.

Men Froland kom tilbake og utlignet etter at Lyngdal aldri fikk klarert et frispark, etter 18 minutter.

Selvmål tvunget frem av Erik Aas

Rett etter avspark igjen var Erik Aas på farten.

Et supert løp inn i boksen ble ikke fulgt opp av medspillere, men da Aas slo inn i 5-meteren, klinket en Froland-spiller ballen i eget nett, og dermed 2-1 til Lyngdal.

Kjapp Hægeland-dobbel

Så fikk Lyngdal tildelt straffespark etter en hands. Espen Hægeland var igjen sikker som banken, og sørget for 3-1 fra krittmerket.

Kort tid etter ble Hægeland spilt igjennom i 16-meteren, og klinket ballen i mål. Dermed er han toppscorer i årets 4. divisjon med sine 13 scoringer.

Etter 79 minutter reduserte Froland til 4-2 og 4-3, men tipp hvem som sørget for ro i rekken? Espen Hægeland med sin 5-3-scoring, selvsagt, før han la på til 6-3.

Morten Sanden avsluttet ballet med å curle ballen i krysset, og dermed 7-3 til Lyngdal som også ble sluttresultatet.

– Ego-mentaliteten

Espen Hægeland er kjent for å være en notorisk måljeger. I 2012-sesongen scoret han 50 mål i 4. divisjon.

– Fikk du litt 2012-følelse i dag?

– Når du skal spille spiss så må du ha den ego-mentaliteten, tørre å være på offensiven og være fremme på mål. Det er der det skjer. Det var planen i dag, sier Hægeland.

Lyngdal-trener: – En bommert å velge Espen

– Vi er veldig fornøyd med 1. omgang, men ikke med begynnelsen av 2. omgang, sier Lyngdal-trener Tore Kristensen, slik han også sa forrige hjemmekamp mot Våg da Lyngdal slapp seg nedpå spillemessig.

Kristensen sier at Lyngdal likevel ikke ble veldig nervøse, selv om Froland fikk litt troen på poeng igjen på 4-3.

– Det skulle noe til at de fikk ett mål til. De får godt betalt her med tre mål, men sjansen er selvfølgelig der for at de kan score, sier Kristensen.

– Du velger Espen Hægeland som enslig spiss i dag?

– Tydeligvis en bommert. Han burde scoret seks, svarer Kristensen.

Han forteller at de har drillet Espen en del i rollen nettopp fordi de visste at Petter Sandal Nodevik, som har innehatt spissplassen, meldte overgang til folkehøyskolelivet i høst.

Lyngdal troner fortsatt øverst på toppen i 4. divisjon etter timålskampen på Lyngdal stadion.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!