Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingvild Stensland legger opp

Ingvild Stensland legger opp

LEGGER OPP: Ingvild Stensland har hatt en lang og innholdsrik karriere, blant annet her da hun gikk seirende av banen i cupfinalen i 2013 for Stabæk. FOTO: Erlend Haddeland

Fra Lyngdal stadion til en stor, internasjonal karriere. Nå er en æra over.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2016 kl 14:37

Hun har vunnet Champions League, vært kaptein på et sølvtøy-samlende landslaget i en årrekke, hun har blitt kåret til årets spiller i Toppserien to ganger, og hun har også blitt nominert til FIFA World Player of the Year flere ganger.

Fredag kom beskjeden om at Ingvild Stensland (35), etter en lang og innholdsrik karriere, legger fotballskoene på hylla.

– Det er trist å gi slipp, for jeg føler jeg gir slipp på identiteten min. Jeg har jo vært Fotball-Ingvild siden jeg var 5 år. Men tiden er inne nå. Det har vært en trist prosess, men når avgjørelsen er tatt, føles det riktig, sier hun til Lyngdals Avis.

Familie og Lyngdal-trenere

Med det er en æra over. Nå vil hun takke:

– For det første må jeg takke familien min. Mamma og pappa som har fulgt meg opp, og vært på nesten alle kampene mine i karrieren. Og søstrene mine. Og så må vi ikke glemme Lyngdal. De gjorde en formidabel jobb da jeg var liten med trenere som Jan Sanden og Steven Hægeland. Det var der fotballgleden begynte. Det at jeg fikk spille med gutta frem til jeg var 16 år tror jeg var en stor forutsetning for utviklingen min, sier Stensland til Lyngdals Avis.

Og på landslaget, der hun fikk 115 landskamper, er det spesielt trener Bjarne Berntsen som trekkes frem.

– Han bestemte seg tidlig for at jeg måtte ta tak og bli en ledertype. Det var i 2005 han kom inn, da jeg fikk mitt store gjennombrudd, sier hun.

Internasjonal karriere

Det var Stabæk, Stenslands siste klubb, som fredag formiddag meldte at Stensland nå legger opp.

Lyngdølen har vært kaptein for det norske landslaget og spilt for en rekke klubber (FK Donn, Athene Moss, Kolbotn IL, Göteborg FC, Olympique Lyonnais, Göteborg FC, Stabæk).

Hun har tatt cupgull i Stabæk, vunnet EM-sølv med landslaget i 2005 og 2013, for å nevne noe.

– Når skjønte du at du ville legge opp?

– Det har vært en prosess de siste årene. Da jeg tok korsbåndet høsten 2014, hadde jeg lyst å rekke VM og OL. Jeg rakk OL-kvaliken, og hadde forhåpentligvis fortsatt hvis vi hadde kommet oss til OL. Det har kostet mye krefter, og jeg fikk en ny skade i sommer som jeg har kommet meg tilbake fra. Nå legger jeg opp frisk og rask, svarer Stensland.

Se bildet større

SKADEPLAGET: Ingvild Stensland mistet hele 2015-sesongen på grunn av skade. FOTO: Erlend Haddeland

Livet etter fotballen

Hun slår seg til ro med at hun kan se tilbake på en lang og innholdsrik karriere med proffspill, seriemesterskap, og OL, VM og EM med flagget på brystet. Og hun får nok å henge fingrene i om hun ikke skal snøre på seg fotballsko to ganger til dagen.

– Jeg jobber som fysisk trener på et medisinsk senter, og har startet et nytt studio med Bertine Zetlitz, der vi hadde offisiell åpning i går. Det ble en fin overgang med å si takk for meg på fotballbanen, sier hun.

Minnene

– Hva kommer du til å huske best fra karrieren din?

– Det er så mange øyeblikk, så det er vanskelig å plukke ut ett fra jeg begynte i Lyngdal da jeg var liten, til jeg nå har fått med meg OL, VM og EM. Det var spesielt å komme hjem til Stabæk og vinne to cupgull på rad. Det har vært mange gode øyeblikk, mange enkeltkamper, mye som har skjedd utenfor banen og masse fine vennskap. Det er vel hele reisen jeg nå sitter igjen med, svarer hun.

Og vi spør henne hva hun ikke kommer til å savne.

– Og måtte trene opptil to ganger til dagen. Det blir fint å ha fri på ettermiddager, være mer med familie og venner med mer frihet til å kunne planlegge. Jeg kommer ikke til å savne å varme opp, for å si det sånn, og heller ikke det å trene meg opp etter skade, svarer hun.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!