Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Heltrist dag på stadion

Heltrist dag på stadion

BILDET GIR IKKE ET RIKTIG INNTRYKK AV KAMPEN! Silje Skadal Atterås (til høyre) viser fram et skadet ben med ispose på. Sofie Ertzeid Toft klarer heller ikke holde latteren tilbake. FOTO: Lars Rekaa

Lyngdalsjentene tapte 1-3 for middelmådige Fossum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2016 kl 20:30

Fossum ligger fortsatt sist på tabellen i damenes 2. divisjon, men klart likevel å få med seg tre poeng hjem fra Lyngdal stadion.

Lørdag var dagen da ingen ting ville seg for Lyngdals damer. En av nykomlingene trenerne har store forhåpninger til skadet seg. Og Iselin Johansen brente en straffer. På toppen av det hele øste regnet ned under hele kampen.

Tråkket over

Silje Skadal Atterås debuterte i rødt. Halvveis ut i første omgang tråkket hun over. Det førte til en kraftig hoven ankel.

– Jeg håper taping kan gjøre at jeg blir klar til neste kamp, men jeg er slett ikke sikker på det, sa sunnfjordingen til Lyngdals Avis i pausen.

Hun var ikke dagens eneste debutant. Også de to andre nyervervelsene til Lyngdal kom på banen.

Sunniva Helleland Østrem fikk førsteomgangen. Trenerne begrunnet det med manglende kamptrening – hun har vært borte fra fotballen i to år – og behovet for å la andre slippe til.

Også Marte Sønstabø, opprinnelig fra Bjerkreim fikk sin debut i rødt mot Fossum.

Tidlige scoringer

Det sto 0-2 til pause etter to tidlige scoringer. Det var det ingen grunn til. For Fossum hadde lite å by på ute på banen. Begge målene ble scoret av Mari Løyland.

Hjemmelaget hadde på mange måter kontroll på midtbanen, men var tafatte i angrep, til tross for at Connie Fredbo var tilbake på topp - riktignok merket av strekkskaden fortsatt.

Annen omgang fortsatte som første. Lyngdal hadde føringen i spillet. Men Fossum hadde Mari Løyland. Nok en gang satte hun inn en tidlig scoring.

Trøkk

Først ti minutter før slutt løsnet det for Connie Fredbo. Hun gjorde alt selv. Hun gikk over halve banen, rundet flere motspiller og satte ballen i mål. Skuddet virket kanskje løst, men det holdt.

På slutten begynte det for øvrig å skje farligheter foran gjestenes mål. Det hjalp godt at rutinerte Maren Njerve begynte å gå framover på banen.

– Det er klart det skaper trøkk i angrepet når hun går fram, men det blir vanskeligere hjemover om hun skal gå i angrep hele tiden, sier Lyngdal-trener Anders Birkeland.

Stang-ut

– Av og til er fotballen slik. Vi fikk stang-ut. Vi møtte et godt lag, men vi satte ikke de sjansene vi faktisk hadde, sier Birkeland til Lyngdals Avis.

Han telte sju sjanser av det slaget lyngdaljentene vanligvis scorer på.

– Hadde de satt halvparten, hadde vi hatt tre og et halvt mål!

Han irriterer seg klitt over at jentene ikke var på fra start. Fossum var foran med to etter seks minutter.

– Men jeg trodde faktisk jentene skulle komme tilbake helt fram til sluttminuttene, sier Anders Birkeland.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!