Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Full Lyngdal-jubel på FILs festhelg

Full Lyngdal-jubel på FILs festhelg

LYNGDAL-BRØL I FARSUND-GARDEROBEN: Vinnerskallene fra Lyngdal samlet i bortegarderoben etter 2-0-seieren over Farsund. FOTO: Erlend Haddeland

Farsund fikk blomster fra lyngdølene i jubileumsåret sitt, men Lyngdal tok alle poengene, anført av en strålende Ibrahim «Ibby» Najafi. Etterpå gikk bortelaget bananas i garderoben.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.08.2016 kl 10:21

(Farsund-Lyngdal 0-2) – Nå har vi møtt FIL to ganger, vunnet begge, og de har enda ikke scoret ett mål på oss. Det er sånn det skal være, og sånn skal det fortsette, sa Morten Sanden etter den villeste jubelen hadde lagt seg.

Det ble en festaften for de røde på festklare Farsunds grunn.

Lyngdals spillende trener Tore Kristensen gikk foran og banket de røde i ledelsen etter en corner tidlig i 1. omgang.

Om ikke Farsund virket langt fra poeng før det, ble utgangspunktet enda verre for et Farsund som ble spilt lavt i banen fra første spark på ballen.

Se bildet større

TORE KRISTENSEN BANKER INN 1-0: Sindre Flåto i Farsund-buret må se Lyngdals spillende trener hamre ballen forbi ham og i nettet. FOTO: Erlend Haddeland

Lyngdals lille gigant

I en helg der Farsund Idrettslag markerer 100-årsjubileum, hadde hundretalls møtt frem i fredagens lokaloppgjør, en drøss fra Lyngdal.

FIL hadde en drøm om et skikkelig fotball-vorspiel, men håpet hjemmesupporterne måtte ha i pausen, ble raskt slukket av en av kampens minste spillere, men virkelig største giganter, 165 centimeter høye Ibrahim Najafi.

Se bildet større

BANENS BESTE: Ibrahim Najafi løp, kjempet og scorer her 2–0-målet etter en pasning fra Erik Aas. FOTO: Erlend Haddeland

Da Lyngdal fanget ballen, stormet han i angrepet. Najafi fullførte 70-metersløpet med å prikke inn en ferdigscoret pasning fra Erik Aas. 2-0 på Sparebanken Sør Arena i Farsund.

– Jeg løper 70 meter for å rekke den ballen. Det er deilig å sette den i mål. En veldig fin ball av Erik Aas, det er egentlig han sitt mål, sier Ibby.

Spillerne kastet seg om halsen på den lille magikeren på høyrekanten.

– Det var veldig gøy, og dette her har jeg jobbet hardt for. I dag stemte alt, sier Ibrahim Najafi til Lyngdals Avis, på vei til garderoben for å feire.

Se bildet større

MÅLLØS DENNE GANG: Espen Hægeland scoret begge målene i første oppgjøret mellom Lyngdal og Farsund i april. Han gikk målløs av banen, men spilte en god kamp sammen med resten av laget. FOTO: Erlend Haddeland

Lyngdal-brølene

Da dommeren blåste av kampen, feiret de røde sammen med tilskuerne som hadde tatt turen over bommen.

– Nå skal vi på samling på Burger King og feire, sa Lyngdal-trener Tore Kristensen.

– Vi er disiplinerte og konsentrerte i 90 minutter. Det er ikke alltid 11 fotballspillere er det, fortsatte en god fornøyd Kristensen.

Se bildet større

JUBEL PÅ MATTA: Lyngdalsgutta samlet seg på gressmatta etter at dommeren blåste av kampen, for å juble med de tilreisende. FOTO: Erlend Haddeland

Det ble noen herlige jubelscener, og enda villere og mer høylytt ble det i bortegarderoben noen minutter senere. Anført av Morten Sanden, som sonet karantene for gule kort, ble Lyngdal-navnet brølt så det ljomet over hele Alcoa Miljøpark.

Nervene på tribunen

– Jeg var dødsnervøs, særlig i 1. omgang, og det kriblet i beina. Men dette var en fullt fortjent seier. Det var godt å se at vi hadde fullt kontroll i 2. omgang. Jeg er veldig stolt av laget vårt. FIL var utrolig tafatte, sier Morten Sanden, som sonet karantene for gule kort.

Se bildet større

REDNING: FIL-spiller Ole Sletta Olsen var nær redusering, men Aron Lindstrand stod frem når han først måtte i aksjon. FOTO: Erlend Haddeland

For vinnerskallen Espen Hægeland, som i kjent stil lot både med- og motspillere få verbale salver gjennom kampen, var det deilig å slå Farsund i 100-årsjubileumet deres.

– Det er deilig! Vi må tåle at vi er favoritter i dag, så til de grader. Vi kjente det før kampen, og vår største fiende var oss selv, men det synes jeg vi håndterte bra. Etter hvert var det ikke noen tvil om hvem som var det beste laget. Vi viste at vi var ganske mange hakk bedre enn dem og fortjener egentlig flere mål, sier Hægeland til Lyngdals Avis.

Lyngdal troner fortsatt på toppen av 4. divisjonstabellen, i visshet om at de har tatt alle seks poengene fra Farsund.

Slikt smaker godt for et rødt, bankende fotballhjerte.

Kampfakta

Farsund-Lyngdal 0–2 (0–1)

  • Scoringer: 0-1 Tore Kristensen (18), 0-2 Ibrahim Najafi (48).
  • 4. divisjon fotball, menn
  • Alcoa Miljøpark, fredag 19. august 2016
  • Lyngdal: Aron Lindstrand; Thomas Hægeland, Thomas Nissen Hansen, Tore Kristensen, August Nissen Dragland; Erik Aas, Ibrahim Najafi, Sivert Lie, Espen Hægeland; Karl Morten Igland og Jonas Løvland.
  • Benyttede innbyttere: Marius Bråthen, André Ubostad og Tom Rasmussen.
  • Lyngdals beste: Ibrahim Najafi (tre poeng), Jonas Løvland (to poeng), Thomas Nissen Hansen (ett poeng).

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!