Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Full jubel for gutter 15 og jenter 19 på Dana Cup

Fem lyngdalslag er fremdeles med i årets Dana Cup. To av dem er i a-sluttspillet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.07.2016 kl 22:28

Jubelen sto i busstaket etter at gutter 15 snudde kampen og vant 3–1 mot Bogafjell. Nå er laget klare for åttedelsfinale mot Vard Haugesund.

– Bogafjell var et veldig spillende lag, men vi greide rett og slett å kjempe dem i senk. Vi var litt bedre enn de og fikk noen kjempescoringer, sier trener Endre Leksbø til Lyngdals Avis.

Stefan Tasic, Sander Ingebretsen og Mathias Leksbøs scoringer sørget for avansement. Åttedelsfinalen spilles klokka 07:30 i morgen.

Connie Fredbo avgjorde

Jenter 19 er klare for semifinale etter at Connie Fredbo ble matchvinner med sin 1–0-scoring mot Kaupanger torsdag kveld. I åttedelsfinalen sørget Victoria Westberg for en komfortabel 2–0-seier mot Moi.

– Det er så deilig. Jeg er helt utmattet. Jentene har sprunget milevis, og jeg føler jeg har gjort det samme. Jeg tror det gikk et par blodkar i hodet etter all brøling, sier Ronny Fredriksen.

Fredriksen beskriver kvartfinalen som svært vanskelig.

– Vi kom litt for sent i gang. Kaupanger var et godt lag. Så får vi ei overgang og setter 1–0. Deretter kjører vi defensivt for å holde på ledelsen. Det er nesten at det første målet vinner når vi spiller 2 x 25 minutter, fortsetter han.

I semifinalen venter Haugar.

Se bildet større

JUBELBRØL: Jenter 19 er klare for semifinale mot Haugar! FOTO: Erlend Nielsen

Over og ut for J13

Etter å ha slått Flint 3–2 i sekstendelsfinalen sa det stopp for jenter 13. Gjelleråsen slo rødtrøyene 4–1.

– Det har vært veldig gøy og bra. Det har vært noen tøffe kamper og mye god læring. Vi taper for et bedre lag, og det er helt greit. Men det som imponerer aller mest er at selv om vi blir ganske skadeutsatte, vil jentene spille og blø for drakta, sier Roger Foss.

Anne Hilde Andersen, Ida Kristine Frøitland og Adine Skårdal Ingebretsen scoret hvert sitt mot Flint. Sistnevnte satte Lyngdals mål mot Gjelleråsen.

– Nå må jentene kose seg. De har levert bra innsats. Nå får de fri i morgen, så det blir ikke trening i morgen, fortsetter Foss og humrer. Treneren kan rapportere om tunge bein etter mange kamper på kort tid.

– Tapte for et bedre lag

Også for gutter 12-3 endte ferden i a-sluttspillet. Barkåker vant 2–1 i åttendelsfinalen.

– Vi ga alt vi hadde, men vi tapte dessverre for et litt bedre lag. Vi scoret vel egentlig på den sjansen vi fikk og ledet til pause, men de kriget og fikk snudd kampen rett før slutt. Men all honnør til gutta. De gikk ned med flagget til topps, sier lagets trener Erlend Nielsen.

Nielsen trekker frem keeper Fridtjof Skurve som hindret baklengs ved flere anledninger. Jonas Omestad sørget for rødtrøyenes scoring.

Tre lag videre i b-sluttspillet

Gutter 17 er videre til kvartfinalen i b-sluttspillet. Onsdag slo de Tønsberg 9–0 og danske Ingstrup Efterskole 2–0. I morgen møter de Kuala Lumpur Youth Soccer fra Malaysia.

Egersund er gutter 13s neste motstander etter at Lyngdal slo både Lura (3–0) og Storm (1–0).

Gutter 12-1 møter tyske Eintracht Immenbeck i kvartfinalen. Rødtrøyene slo i dag Gneist Hjellestad (3–1) og Taars Ugilt (5–1).

Resten av lyngdalslagene er ute av årets Dana Cup, men er klare for å støtte de gjenværende lagene ved å «blø for de rø’» på sidelinja.

Finalene spilles på fredag og lørdag

Er du til stede på Dana Cup? Send oss gjerne bilder og oppdateringer til post@lyngdalsavis.no.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!