Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Byens barskeste tannlege vil bli «Norges tøffeste»

Byens barskeste tannlege vil bli «Norges tøffeste»

TØFF KONKURRANSE: Karl Morgan Hegelstad (nummer fire fra venstre) kjemper mot ni andre for å gjøre seg fortjent til tittelen «Norges tøffeste». FOTO: ERLEND LÅNKE SOLBU, NRK

Karl Morgan Hegelstad (27) har fullført Ironman og trukket sin egen visdomstann. Nå skal han konkurrere mot ti andre deltakere om å bli «Norges tøffeste».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2016 kl 20:38

Ti deltakere mellom 18 og 30 år skal konkurrere om tittelen «Norges tøffeste».

Blant dem, finner vi Lyngdals Karl Morgan Hegelstad. NRK-programmet ble spilt inn i sommer på Hegra festning, utenfor Stjørdal i Nord-Trøndelag. I neste måned skal det vises i beste sendetid på NRK.

– Jeg så første sesongen, og du vet hvordan det er å sitte hjemme i sofaen. Da ser alt lett ut, sier Hegelstad til Lyngdals Avis.

Han mente ganske rask at dette kunne han gjøre bedre.

Se bildet større

DELTAKER PÅ «NORGES TØFFESTE»: Karl Morgan Hegelstad (27). FOTO: ERLEND LÅNKE SOLBU, NRK

– Samboeren min synes ikke jeg skulle søke. Da skulle jeg i alle fall gjøre det. Det ble tunga på vektskåla, sier han muntert.

Som sagt, så gjort

18. april får TV-seerne se første episode. Ifølge NRK ble deltakerne holdt fanget i en kald og fuktig bunker i én uke. Hegelstad har drevet både med friidrett og triathlon, og kan med trygghet karakteriserer som «godt trent», men erkjenner at det ble tøffe tak på festningen.

– Var det noen fordel å være tannlege oppi alt dette?

– Tross tøffe dager, så holdt jeg munnhygienen på topp, svarer han.

I realityserien blir den som er sterkest psykisk og samtidig klarer seg gjennom ekstreme prøvelser og tøffe fysiske oppgaver, kåret til vinner, skriver NRK.

Snek seg bort

Uten å fortelle noen om innspillingen – bortsett fra samboer og nærmeste familie – dro han til Nord-Trøndelag i sommer.

– Vi ble en kjempegjeng. Det var en prøvelse å være der, men vi ble utrolig sammensveiset på kort tid, sier han.

De ti deltakerne har bakgrunn fra idretter som kampsport, fotball, langrenn, håndball, og kjendisblogger Jørgine Massa Vasstrand – for mange bare kjent som «Funkygine» – var også blant deltakerne.

Ironman

– Hva er det tøffeste du har gjort før «Norges tøffeste»?

– Ironman i Haugesund. Jeg holdt på i nesten fem timer. Fra begynnelsen til slutten tenkte jeg «Hvorfor gjør jeg dette?».

I «Norges tøffeste» var de tøffe utfordringene mer lystbetont. Og 27-åringen fra Lyngdal har allerede fått se første episode.

– Det er bare å glede seg, lover han.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!