Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stian Godderstad blir 40 år til sommeren. Nå gir han proffdrømmen en aller, aller siste sjanse

Er det fortsatt mulig for 39 år gamle Stian Godderstad på Lyngdal 2 å bli proff fotballspiller? PT Christopher Gundersen og samboer Melinda Ekeland er i heiagjengen, men allerede på første trening får han en «reality check».

Tekst:

Publisert:

Småbarnsmor Melinda Ekeland er motvillig motivert for at samboeren skal trene to ganger om dagen for å bli bedre enn Start.

Lyngdal 2-spiller Stian Godderstad ser det som sitt siste forsøk på å nå proffdrømmen.

Vi ble med den kommende atleten hjem til samboer og barn for hans siste «søppelmåltid» på lang, lang tid.

God mat

Pizzaen er i ferd med å spises opp og ungene har fått lørdagsgodt når Lyngdals Avis besøker familien Ekeland/Godderstad. Stian spiser på det aller siste pizzastykket med både salsa og rømme.

– Jeg er egentlig mett nå, sier han før han fortærer stykket.

Han har ennå ikke spilt ett minutt for Lyngdal 2 i 5. divisjon på grunn av skade.

Se bildet større

HAPPY PLACE: Stian Godderstad sitter i sofaen med sønnen Jonah på fanget og datteren Lycke og samboer Melinda Ekeland og hunden Bea ved siden av seg. Her liker de seg godt.

Tror på suksess

Samboer Melinda Ekeland bare rister på hodet og ler. De liker å kose seg med god mat sammen, men én av dem har en tendens til å spise litt mer enn den andre.

Stian har tross ulike forsøk på å forhindre det, gått opp over 20 kilo de siste årene. Likevel har Melinda troen på at kjæresten vil ha suksess med prosjektet. Om ikke han blir proff, så i alle fall kommer i form.

Les også: Lyngdal 2 vil bevise at de er bedre enn Start

Innstilt på omstilling

Se bildet større

SPENT: 39 år gamle Stian like før han får vite sin biologiske alder.

Når vi ber Melinda oppsummere kjærestens liv som atlet så langt, vedgår hun at den ikke er veldig lang, men sporadisk intensiv. Han har spilt litt tennis og litt fotball, men har kun holdt korte perioder når han har forsøkt seg på endring av kosthold.

– Han har jo aldri klart det tidligere, men han er et konkurransemenneske og jeg tror han kan få dette til, sier Ekeland om tanken på at Stian skal trene og spise bedre enn Start-spillerne.

Offentlig press

Hun argumenterer med at han nå går ut offentlig og pådrar seg press samtidig som han får tilrettelagt opplegg.

Lørdagskosen vi er vitne til denne kvelden presiserer hun at ikke er hverdagskost, men at det er rom for forbedring i familiekosten i en travel hverdag.

– Det blir fort til at vi andre spiser noe av det samme som Stian spiser, sier hun og ser relativt lyst på det.

Les alt om Lyngdal 2 her.

Se bildet større

FØRSTE MØTE MED PT: De to går gjennom plan og mål for Stian.

Småbarnsfar

Når Lycke (2,5) og Jonah (snart 1) er i seng, setter Stian seg til vanlig i hjørnet av godsofaen sammen med Melinda resten av kvelden. Det er hans «happy place».

Fremover kommer denne tiden til å bli kraftig redusert

Den eneste trimmen han til nå har hatt, er opp og ned trappa for å sjekke at barna har det greit.

– Tidlig på morgenen og sent på kvelden skal jeg absolutt støtte ham med prosjektet. Før ungene har stått opp og etter de har lagt seg får han frie treningstøyler. Jeg vil komme på kampene og heie, sier Melinda som er tydelig på at kvalitetstid med barna uansett er det viktigste.

Se video: Serieåpningen til Lyngdal 2 hadde mye – men ikke tre poeng

Siste sjanse

Stian fyller 40 år til sommeren og ser dette som siste sjanse til å endre livsstilen.

– Er jeg en halvfeit førtiåring, kommer jeg til å være en halvfeit femtiåring også, sier han før han snakker om spillere han finner naturlig å sammenlikne seg med.

Ryan Giggs er en av disse. For Stian har han har vært stort idol som fortsatt briljerte i engelsk Premier League da han la opp som spiller etter å ha bikket førti.

Godderstad anser dermed at han fortsatt har et par gode år igjen for å gi proffdrømmen en sjanse. Muligheten for å være med å slå Start gir ham all motivasjon han trenger.

Treningsstart

Se bildet større

ANSVAR: Personlig trener Christopher Gundersen har fått jobben med å hjelpe Godderstad i form.

Søndag startet treningen. Han møter personlig trener på Sørlandsbadet Christopher Gundersen.

Først en samtale, så skal det veies. På vekta får han vite fettprosent, biologisk alder og kroppsvekt, selvsagt. Deretter venter en test. Det skal vise seg å bli blodslit.

– Reality check, utbryter han idet testen er over.

Han får summet seg litt. Gundersen leser opp tiden. Forbedringspotensial, konstaterer han.

– En dårlig test er noe som motiverer meg, sier Godderstad.

Se bildet større

TESTES: Det er ikke småtterier han må gjennom på første økt med PT.

Realistisk

At en utrent 39-åring skal kunne måle seg med Start-spillere, som har fotball som levebrød, kan for mange virke svært urealistisk.

Godderstad ser det annerledes.

– Jeg har satt meg noen hårete mål denne sesongen. Jeg skal bli bedre til å snuse enn Steinar Kvifte, få en bedre touch - om mulig – enn Trond Nordseth, luftstyrken til Myggen, bedre sveis enn Arve Seland og så håper jeg å trene opp disse knærne til å bli bedre enn Jesper Mathiesen sine, men det blir tøft, sier Godderstad.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!