Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lyngdal kommune venter med å avgjøre om forretningsbygg får avkjørsel fra Seljeveien

Lyngdal kommune venter med å avgjøre om forretningsbygg får avkjørsel fra Seljeveien

KJØREPORTER: Foreldre til barn ved Å barneskole og beboere i Seljeveien frykter at tre kjøreporter i dette gjerdet skal føre til tungtrafikk i bolig- og skoleveien. FOTO: Erlend Haddeland

Protestene mot byggingen av et lager- og forretningsbygg på Rom fører ikke til at byggearbeidene blir forsinket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2016 kl 13:17

Kommunen har bestemt at arbeidet kan fortsette, med unntak for den omstridte avkjørselen til Seljeveien. Spørsmålet om den omstridte kjøreporten skal behandles som en særskilt sak.

Da Lyngdal kommune tidligere i år godkjente planene for bygget, protesterte både naboer, skole og foreldre med barn som bruker Seljeveien som skolevei.

De frykter stor trafikk av tunge biler.

Les også: Foreldre frykter for sikkerheten langs Seljeveien

Støygjerde

Langs Seljeveien, som går mellom Fiboveien og E39, er det satt opp et karakteristisk støygjerde mellom veien og parkeringsplassen ved Handelsparken senter. I forbindelse med forretnings- og lagerbygget Lindland eiendom bygger inntil gjerdet, har utbygger søkt om å få anlegge kjøreport i gjerdet, slik at biler kan komme rett ut i Seljeveien fra nybygget.

Dette har fått naboer og foreldre til å reagere. Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved Å skole har tatt saken opp. FAU-leder Oddvar Steffensen påpeker i et brev til kommunen på at elever fra Hagekleiva, Akersmyr og deler av Rom bruker veien som skolevei. Også rektor ved skolen, Anette Gullestad Solsvik og elevrådsleder har skrevet brev til kommunen der hun bekrefter dette.

Plansjef Torhild Hessevik Eikeland har tidligere forklart overfor Lyngdals Avis at den første søknaden om bygging og utkjørsel ble påklaget av naboer i området, og ligger til behandling hos Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder. Kommunen kan ikke vente svar før i desember.

Les også: Trio med bilsatsing i Handelsparken

Tre porter

Se bildet større

EIENDOMSUTVIKLER: Roar Lindland er daglig leder i Lindland Eiendom. Gjerdet langs Seljeveien i bakgrunnen. FOTO: Erlend Haddeland

Roar Lindland i Lindland eiendom sa i begynnelsen av oktober at det ikke er tanken å bruke utkjøringen gjennom støygjerdet til tungtransport.

– Tiltaket vårt har ingen tilknytning til tungtrafikk. Det er i hovedsak personbiler og ansatte som kommer til å bruke denne inngangen, sier Lindland og viser til at flertallet av kundemassen kommer inn via Handelsparken, sa han til Lyngdals Avis 3. oktober.

Nå løser kommunen saken midlertidig ved å godkjenne bygningen med fasader mot Nord, øst og sør. Den siste fasaden mot vest – der det altså er planlagt tre kjøreporter, skal behandles separat. Byggherren unngår dermed forsinkelser, samtidig med at klagebehandlingen kan foretas på forsvarlig vis.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!