Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jonas (12) og Mavin (15) håper politikerne lytter til rådmannens skatepark-anbefaling

Jonas (12) og Mavin (15) håper politikerne lytter til rådmannens skatepark-anbefaling

TRIKSER I VEI: De tilbringer mye tid i skateparken, Mavin Åteigen (15, til venstre), og Jonas Hagen (12), men etterlyser mer plass og flere hopp. FOTO: Erlend Haddeland

Dagens skateanlegg byr ikke på nok utfordringer, er den klare beskjeden fra skaterne i byen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2016 kl 13:17

Dersom kommunestyret sier ja til å bevilge 2,5 millioner kroner til en skatepark, er planen å bygge en skatepart på den kommunale tomta som ligger i trekanten mellom bomveien fra Lyngdal ungdomsskole til stadion, og selve Lyngdal Stadion.

Det trikses i skatebowlen ved Lyngdal stadion i timene etter skoletid. Mavin Åteigen (15) og kompisen Jonas Hagen (12) er på plass på hver sin scoot, eller sparkesykkel som vi som ikke helt henger med, vil kalle det. Heal whip og finger whip er blant triksene de henter frem.

– For lite, rett og slett

– Han kan alt mulig, jeg er nybegynner, skyter Jonas inn og ser bort på Mavin.

Forrige torsdag la rådmannen, væpnet med powerpoint, frem forslaget som kan legge grunnlaget for at de får enda flere triks i banken.

– Jeg liker forslaget. Det er ikke så bra det vi har nå. Det er for lite, rett og slett, sier Mavin Åteigen.

Det er Jonas Hagen (12) enig i.

– Det er få ting her. Vi har én rail, ett hopp, sier han.

De er i skatebowlen «nesten hver dag», og bruker også anlegget i Romskipet på Rom. Og nå håper de politikerne vedtar budsjettforslaget som omfatter 2,5 millioner kroner til ny skatepark.

Se bildet større

KLAR FOR MER: – Det er få ting her. Vi har én rail, ett hopp, sier Jonas Hagen (12) om dagens skatebowl. FOTO: Erlend Haddeland

– Et veldig behov

Det har vært to befaringer for å se på skatepark. Den ene har kultursjef Jan Seland vært med på, mens Anders Lien har vært med på begge. Han driver skatebutikken GoofySk8 i Alleen, er formann i nystartede laget Lyngdal Freestyle Rulleklubb og har startet Facebook-gruppen «Vi må ha en bra betongpark i Lyngdal». Den har rukket å få over 600 likes.

– Det er et veldig behov for en ny skatepark. Skatebowlen vi har i dag, er for liten, vi er blitt mange, og utfordringene er ikke store nok i dagens park, sier Lien.

I forrige periode satt han som representant for SV i kommunestyret.

– Det er på høy tid at den uorganiserte idretten får noe. Det har alltid vært bedehus og den organiserte idretten i Lyngdal som stikker av gårde med de store summene, sier han, og mener summen på 2,5 millioner kroner som rådmannen har lagt seg på, er fornuftig.

– Den parken som vi har i dag, tross dens mangler, har vært brukt vanvittig mye. Det er så å si folk der hele tiden.

Se bildet større

SØKER STØRRE UTFORDRINGER: Mavin Åteigen (15) har skillsa inne, og han er klar for større utfordringer. FOTO: Erlend Haddeland

Bra for businessen?

Vi spør hvorvidt egeninteressen hans i skatebutikken han driver, også er en motivasjon for å få bygget en ny skatepark.

– Businessen jeg driver på med, er vel egentlig mer veldedighet enn det er business. Jeg har ikke hatt noen kommersielle interesser i dette. Jeg har alltid hatt et behov for å skape noe for ungdommen, sier han.

Og han mener han har større mulighet nå til å påvirke, enn da han var i politikken.

Se bildet større

FORKJEMPER FOR SKATEPARK: Anders Lien. FOTO: Lars Rekaa

– Når noen sa noe fra SV, så ble det stemt ned, sier han.

Da han startet i politikken, var det en spørreundersøkelse som sa at ungdom i Lyngdal ikke hadde det så greit, forteller han.

– Alle tiltak man kan gjøre for å øke aktivitet, er veldig bra.

Men han har ikke glemt tiden i opposisjonspartiet, og serverer et lite spark til partiet i den andre enden av den politiske skalaen, som har uttrykt seg kritisk til å bruke penger på ny skatepark.

– Frp kan spørre seg selv om de har et bedre tilbud til ungdommen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!