Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hægebostad velger å stå alene

Hægebostad velger å stå alene

VALGTE BORT LYNGDAL I DENNE OMGANG: I tirsdagens kommunestyremøte i Hægebostad bestemte et flertall at de vil stå alene. FOTO: Jonas Berge

– Da blir det Lyngdal 2 med Audnedal og Lyngdal som setter ned ei nemd fra høsten av for å lage den nye kommunen, sier Lyngdal-ordfører Jan Kristensen etter resultatet ble klart.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2016 kl 21:48

Formannskapets innstilling i Hægebostad om å stå alene, ble stående.

Det skjedde i tirsdagens kommunestyre i Lyngdals nabokommune. Ti mot fem stemmer støttet innstillingen om så alene, skriver Lister24.

– Da blir det Lyngdal 2 med Audnedal og Lyngdal som setter ned ei nemd fra høsten av for å lage den nye kommunen, sier Lyngdal-ordfører Jan Kristensen (H) til Lyngdals Avis.

Han tror ikke siste ord i kommunereformen er sagt, men overlater neste steg i prosessen til Fylkesmannen, og understreker at han respekterer demokratiets gang i Hægebostad..

– Kjennes dette vedtaket ut som et nederlag for deg?

– Nei, det kjennes ikke ut som et nederlag. Før den siste høringen i Hægebostad var de nokså klare i den siste folkeavstemningen. Når de ønsket en folkehøring øynet man kanskje et håp at den hadde gitt mer utslag for Lyngdal 3, men det ble kun et knapt flertall på 4 prosentpoeng i favør Lyngdal 3, svarer Kristensen.

– Mange vil si at Lyngdal og Audnedal ikke hører naturlig sammen geografisk?

– Vi grenser i like stor utstrekning til Audnedal som til Hægebostad.Her skal vi levere de tjenestene som innbyggerne har krav på. Om de er på tvers eller langs av et dalføre, tror jeg ikke spiller så stor rolle, svarer Kristensen som ikke legger skjul på at han gjerne skulle sett Hægebostad med i den nye kommunen.

Innbyggerundersøkelsen i Hægebostad kommune viste et knapt flertall for Lyngdal 3, men flertallet av politikerne velger nå at Hægebostad kommune skal stå alene.

Fakta

Vedtaket

  • 1 Hægebostad kommune ønsker å fortsette som egen kommune etter 1.1.2020.
  • 2 Dersom det likevel skal foretas kommunesammenslåinger ønsker Hægebostad kommune kommunesammenslåing i følgende prioriterte rekkefølge:
  • (1) Lyngdal 3 (Audnedal, Lyngdal og Hægebostad)
  • (2) Lister 5 (6) kommunene (Farsund, Flekkefjord, Lyngdal (evt. med Audnedal), Kvinesdal, Hægebostad og (Sirdal))
  • (3) Kvinesdal

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!