Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flertall for tomtekjøpet på Rom

Flertall for tomtekjøpet på Rom

AVTALEN I BOKS: Avtalen om å kjøpe tomt til Helsehuset på Rom er endelig vedtatt av kommunestyret. FOTO: Erlend Haddeland

Flere nye utspill fra ulike tomteeiere hjalp ikke; Lyngdal kommunestyre har vedtatt avtalen om kjøp av tomt til Helsehuset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 10:53

Dermed ligger vedtaket om å bygge det nye Helsehuset på Rom fast.

Til tross for at flere representanter ba om et enstemmig vedtak, brøt to Kristelig Folkeparti-representanter ut og stemte imot.

Salsgutspill

Da kommunestyret startet behandlingen av saken, la ordfører Jan Kristensen fram flere utspill fra tomteeiere med tomter til salgs, blant dem fra Olav B. Løland i Agder Veitransport, eieren av Steintomta.

Les også: Det kan gå mot ny behandling av helsehus-tomt

Han har lansert helt nye og lavere tall for kostnadene med å opparbeide tomta og gjøre den byggeklar.

Rune Torsøe og Bergesletta Utvikling har tidligere tilbudt seg å bygge et nøkkelferdig helsehus for 350 millioner kroner.

Dette er ikke lenger aktuelt, men Torsøe har gitt kommunen tilbud på et 30 dekar stort areal , godt over halve Bergesletta. Prisen for dette vil ligge på mellom 30,8 millioner kroner og 33 millioner. Tilbudet ble lagt fram for kommunestyret sammen med saksframlegget om å vedta avtalen om kjøp av tomta på Rom, men ble ikke tatt opp til behandling.

Ingen behandling

Det siste innspillet kom fra Terje Rom i Byggmo eiendom.

Han skrev i sitt brev til kommunen at han ikke ville forsøke å få saken opp til ny behandling. «Men om dere vurderer det i den retningen at saken likevel skal opp på nytt så vil vi svært gjerne at vårt alternativ vurderes på lik linje med de andre alternativene.»

Og Terje Roms alternativ er Myran, området langs Agnefestveien sør for Lyngdal kristne grunnskole.

Ingen av de tre innspillene ble imidlertid tatt opp til debatt.

Stemte mot

Det ble en kort debatt om tomtervalget på Rom. Her ble spørsmålet om makeskifte for å få ned tomteprisen tatt opp. Ordfører Jan Kristensen (H) svarte at selgeren ikke ønsket en makeskifteløsning.

Les også: Rådmannen setter av 450 millioner til helsehuset og låner 2,5 millioner til skatepark

Det var Knut Foss (KrF) som målbar motstanden mot å bygge på ERom.

– Vi i Kristelig Folkeparti har hele tiden vært klare på at vi ikke vil til Rom, men sentrum, sa han.

I denne runden fikk han likevel bare med seg partifelle Torill Espeland da saken kom opp til avstemning. Foss og Espeland ble alene om å stemme mot tomtekjøpsavtalen på Rom.

Fakta

Helsehuset

  • Lyngdal kommune skal bygge nytt helsehus.
  • 20. oktober vedtok kommunestyret at nytt helsehus skal bygges på Rom. Andre alternativer var Steintomta på Bergsaker, Bergesletta og Myran.
  • Kostnaden blir anslått til over 400 millioner kroner. Blant dem vil cirka 180 millioner kroner være tilskudd fra Husbanken. Dette kan stige opp til 192 millioner kroner.
  • Byggestart på helsehuset beregnes til 2018. Det skal etter planen stå klart i 2020.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!