Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snøkaoset vendte tilbake

Snøkaoset vendte tilbake

KJETTING: En dansk sjåfør jobber med kjettinger mens trailerne dundrer forbi i motsatt kjørebane. FOTO: Lars Rekaa

Vogntog skaper store problemer for trafikken på E 39.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.03.2016 kl 18:29

Vegtrafikksentralen kunne ved 16.20-tiden tirsdag melde om problemer ved Osestadbakken. Det dreide seg om vogntog som har problemer.

Les også: ...og så står trailerne igjen

Kort tid etter satte biler seg fast i Lenebakken, også. Og i Herdalen.

Tunge maskiner

Trafikanter i området kunne ved 16.40-tiden melde til Lyngdals Avis om at det står både trailere og privatbiler fast i bakkene.

Les også: Trailere slet på veiene ved Lenefjorden

Statens vegvesen har satt inn tunge maskiner for å trekke trailerne opp de verste kneikene. En veiskrape fra Mesta jobber fulltid mellom Herdalen og Lenefjorden.

Se bildet større

KØ: Brøyteutstyret var på plass, men ble sittende fast i køen. Etter hvert kunne denne veiskrapen trekke løst trailere som sto fast i bakkene. FOTO: Privat

– Det er ventet snø, slaps og regn i tillegg til vind. Bruk hodet, bilbelte og gode dekk, lyder oppfordringen fra veivesenet på twitter.

Brøytebiler fast i køen

– Problemet under slike forhold er at brøytebilene blir stående fast i den samme køen. Men nå skal det verste snart være løst på Lyngdal-siden, sier trafikkoperatør Andreas Larsen ved Vegtrafikksentralen til Lyngdals Avis.

Veimyndighetene opprettholder likevel beredskapen langs E39 gjennom Vest-Agder.

– Tungbilgruppa er ut for å stoppe og kontrollere vogntog. Vi har dessuten alle tilgjengelig mannskaper ute på E39 nå. Vi vet jo hvor problemene pleier å oppstå, sier Larsen.

Se bildet større

FULL STOPP: Tony Augland Egeland fra Lyngdal jobber for Mesta på Vigeland. Han hadde fått jobben med å stopp all østgående trafikk i Herdalen mens tunge maskiner trakk løs strandete biler. FOTO: Lars Rekaa

Mer snø

Meteorologene melder bare mer snø. Så langt harv det neppe falt mer enn tre-fire centimeter over Lyngdal.

Men det skal fortsette å snø i natt. Fram til i morgen melder yr.no om 20 millimeter nedbør. Det kan komme i form av 20 centimeter snø. Og utover dagen i morgen kan vi vente ytterligere 13 mm nedbør – eller 13 cm snø.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!