Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sigmund «Siggen» Abusland er død

Ordføreren: – Alle hadde stor respekt da Siggen gikk frem på talerstolen

Sigmund «Siggen» Abusland er død

Sigmund «Siggen» Abusland døde natt til fredag. Han ble 72 år gammel. FOTO: Anja Benjaminsen

Sigmund «Siggen» Abusland er gått bort. Han ble 72 år gammel. – Alle hadde stor respekt da Siggen gikk frem på talerstolen, sier Lyngdal-ordfører Jan Kristensen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2016 kl 13:37

En markant skikkelse i det politiske Lyngdal døde natt til fredag. Dagen før hadde han deltatt i kommunestyret, en plass der han har vært selvskreven i en mannsalder for Fremskrittspartiet.

– Alle hadde stor respekt da Siggen gikk frem på talerstolen, sier Lyngdal-ordfører Jan Kristensen (H) som fikk det triste budskapet fredag morgen.

– Omgjengelig, omtenksom og med stor erfaring

Abusland ble valgt inn i hele ni perioder i Lyngdal kommunestyre. Han har vært aktiv i politikken i 33 år, ifølge Lister.

Se bildet større

POLITISK ENGASJEMENT: Siggen Abusland har hatt 33 år i politikken. FOTO: Lars Rekaa

Han var vararordfører i 2007 frem til 2015. Kristensen og Abusland jobbet tett sammen da førstnevnte ble valgt til ordfører i 2013.

– Han var en omgjengelig og omtenksom kollega og politiker. Han hadde stor erfaring som vi nye har dradd stor nytte av. Han har hatt sine meninger, og vi har ikke alltid vært enig, men det har aldri vært vonde ord i debatten. Etter debatten har vi alltid vært like gode venner. Han har med glimt i øyet fremmet sine saker, sier Kristensen.

– Utrolig trist beskjed

Abusland var fungerende ordfører i kommunen mai-september 2008. Stortingsrepresentant Ingunn Foss jobbet tett med Abusland i tiden hun var ordfører, fra 2007-2013.

– Det var en utrolig trist beskjed å få. Jeg fulgte ham på Facebook, og nylig hadde han giftet seg og var i veldig godt humør. Jeg fikk sjokk da jeg hørte han var død, sier stortingsrepresentant Ingunn Foss til Lister24.

Abusland har hatt en rekke verv i partiet. Han har blant annet vært fylkesformann og formann i kommunelaget.

– Vi mister en kjempeerfaren bauta i hele Lyngdal-politikken, ikke bare i Frp. Siggen kommer til å bli savnet, uten tvil, sier leder i Lyngdal Frp, Morten Sikveland, til Lister24.

Frp-velgernes favoritt

Før høstens valg i 2015 var Abusland plassert sist på lista – 13. plass – for å slippe til nye krefter. Ordfører Jan Kristensen kommenterte følgende den gang:

– Så lenge han står på listen, så er det opp til velgerne.

Han skulle få rett. Abusland ble valgt inn for sin niende periode høsten 2015.

Se bildet større

FOLKEKJÆR: Siggen Abusland (foran, vinkende) var en folkekjær politiker. Her på 17. mai i 2014 da politikerne i Lyngdal kommunestyret gikk i folketoget. FOTO: Anja Benjaminsen

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!