Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Seks tatt i UP-aksjonen Speed Marathon i Lyngdal

Seks tatt i UP-aksjonen Speed Marathon i Lyngdal

SURE KRONER: Harald Birkeland irriterer seg over at han var sløv. Politibetjent Endre Andersen presenter ham for fartsboten. FOTO: Lars Rekaa

Speed Marathon resulterte i seks forenklede forelegg i Lyngdal. Ett av dem havnet hos Harald Birkeland fra Kristiansand.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.04.2016 kl 20:01

Utrykningspolitiet gjennomfører en spesiell innsats mot fartsovertredelser over ett døgn, fra torsdag 21. april klokka 06.00 til fredag 22. april klokka 06.00.

Hele Europa

Kontrolldøgnet har fått navnet Speed Marathon, og er et samarbeidsprosjekt mellom trafikkpolitiet i minst 20 europeiske land. Det er det europeiske trafikkpolitisamarbeidet Tispol som står bak aksjonen.

Les også: 119 km/t på Vatland ble påskens verste fartsoverskridelse

Ved Skoland i Lyngdal ble trafikken på E39 kontrollert av politibetjentene Bjørn Dahle og Endre Andersen. Begge to er fast tilknyttet UP i den vestre delen av Vest-Agder.

Sure kroner

– Det er først og fremst forbanka sløvt fra min side, sier Harald Birkeland etter å ha mottatt en ferdig utfylt giroblankett fra Andersens hånd.

Han hadde ikke hørt om den europeiske storaksjonen.

– Men jeg har en gård i Flekkefjord, og kjører ganske ofte her. Jeg vet hvor de ofte står, og at de ofte er ute på torsdager.

Han ble stoppet etter å ha kjørt 81 kilometer i timen i 70-sonen.

– Det er sure kroner, selvsagt. Men det er ikke noe å si på det, sier Birkeland.

Avsluttes fredag morgen

UP-sjefen i Agder og Telemark, politioverbetjent Andreas Rødø, sier til Lyngdals Avis at han foreløpig ikke har oversikt over mer enn at det ble utskrevet seks forelegg i Lyngdal.

– Men aksjonen fortsetter fram til 05.00 i morgen tidlig, sier han.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!