Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sakkyndigrapporten i Tina-saken har vesentlige mangler

Det har den rettsmedisinske kommisjonen kommet frem til. De mener at retten må se bort fra konklusjonen i de sakkyndiges rapport.

Tekst:

Publisert:

Det melder Stavanger Aftenblad.

Sakkyndigrapporten, som ble lagt frem i begynnelsen av januar, konkluderer med én av de fire tiltalte i saken har falske minner.

Den rettsmedisinske kommisjonen har behandlet rapporten. De mener retten må se bort fra de sakkyndiges konklusjon om falske minner, men de sier ikke at konklusjonen nødvendigvis er feil, men at retten må vurdere det.

– Kommisjonen hadde flere bemerkninger til rapporten. Blant annet sier kommisjonen at retten må se helt bort fra konklusjonen om falske minner. Det blir påpekt at dette er en bevismessig og rettslig vurdering, sier politiadvokat Herdis C. Traa til Aftenbladet.

Fortsatt siktet

Saken har fått mye medieoppmerksomhet etter fire lyngdøler ble pågrepet i den uavklarte drapssaken fra 2000.

De fire ble løslatt etter tre uker i varetekt, men er fortsatt siktet i saken.

Etterforskningen er i avslutningsfasen, men det gjenstår fortsatt noen avsluttende undersøkelser.

Veien videre

Den rettsmedisinske kommisjonen har bedt psykiateren og psykologen bak sakkyndighetsrapporten om en tilleggserklæring, hvor de sakkyndige kan kommentere det kommisjonen mener er vesentlige mangler.

Denne tilleggserklæringen er allerede klar og skal nå gjennomgås av kommisjonen.

– Nå venter vi på den rettsmedisinske kommisjonen. Samtidig gjennomfører vi avsluttende undersøkelser. Parallelt jobber vi med andre tips i Tina-saken, avslutter politiadvokat Traa overfor Stavanger Aftenblad.

Når kommisjonen har behandlet tilleggserklæringen, vil politiet sende saken videre til statsadvokaten. Der blir det bestemt om det skal tas ut tiltalte eller ikke mot én eller flere av de siktede i saken.

Nøkkelord

Fakta

Tina-saken

  • Oppsummert: Fire menn fra Lyngdal er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen. 20-åringen forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september i år 2000. Hun ble funnet død en måned senere. 9. oktober ble de løslatt, men er fortsatt siktet.
  • Ved en tilfeldighet ble liket funnet i en kum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren 6. oktober samme år. Obduksjon viser at hun er slått i hjel.
  • 31. oktober ble Tinas kjæreste og tidvis samboer siktet for drapet. Han ble løslatt etter å ha sittet syv uker i varetektfengsel. Dette har han fått erstatning og oppreisning for. 23. desember 2002 fikk han muntlig beskjed fra politiet om at siktelsen mot ham var frafalt.
  • I desember 2002 avsluttet Riksadvokaten Tina Jørgensen-saken etter bevisets stilling.
  • Vinteren 2013 gjenopptok politiet saken uten noen pågripelser.
  • Onsdag 16. september 2015 pågrep politiet en 36 år gammel mann fra Lyngdal. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen.
  • Dagen etterpå, torsdag 17. september 2015, ble ytterligere tre menn pågrepet og siktet i saken – alle fra Lyngdal.
  • Alle de fire siktede mennene nekter straffskyld.
  • De fire mennene ble løslatt 9. oktober 2015, men er fortsatt siktet i saken.

(Kilde: NTB, NRK og Stavanger Aftenblad)

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!