Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nytt verktøy i arbeidet mot mobbing i Lyngdal

Nytt verktøy i arbeidet mot mobbing i Lyngdal

MOBBEKNAPP: Slik ser den ut. (Foto: Lyngdal kommune)

Lyngdal kommune har innført mobbeknapp, en elektronisk varslingskanal for elever, foreldre og foresatte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.10.2016 kl 10:07

– Mobbeknappen er ikke tenkt å være den primære varslingskanalen. Først og fremst ønsker og håper vi på direkte kontakt og dialog dersom det oppstår situasjoner der tiltak er nødvendig. Men mobbeknappen vil være et godt alternativt verktøy for å initiere dialog, sier skolefaglig ansvarlig i Lyngdal kommune, Einar Handeland, til kommunens hjemmeside.

Mobbeknappen er både tilgjengelig på Lyngdal kommunes hjemmeside, i tillegg til at den ligger synlig øverst på infosiden til kommunenes skoler.

Onsdag morgen ble den lansert.

Lyngdal er i dag eneste kommune i regionen som har innført denne typen elektronisk mobbevarsling.

Henvendelsen unntas offentlighet hvis den inneholder informasjon om noens personlige forhold.

At henvendelsen er unntatt offentlighet betyr at skolen bare kan fortelle om saken til de som må vite om saken for å bidra til å løse den. Skolen kan be om hjelp fra PP-tjenesten eller andre med fagkunnskap for å få satt i gang gode tiltak.

Se bildet større

IKKE DEN PRIMÆRE VARSLINGSKANALEN: - Mobbeknappen er ikke tenkt å være den primære varslingskanalen. Først og fremst ønsker og håper vi på direkte kontakt og dialog dersom det oppstår situasjoner der tiltak er nødvendig, sier skolefaglig ansvarlig i Lyngdal kommune, Einar Handeland. (Illustrasjonsfoto: Erlend Haddeland)

Fakta

Dette skjer når du klikker på mobbeknappen

  • Du mottar en kvittering på innsendt skjema, og får i tillegg opplyst hva slags saksnummer du har fått.
  • Rektor ved den aktuelle skolen skal deretter så snart som mulig kontakte deg for å skaffe mer info om saken. For å sikre at skolen tar tak i dette vil rektor etter to dager få en automatisk påminnelse om henvendelsen din (da også med kopi til administrasjonen i kommunen).
  • Etter at rektor har tatt kontakt med deg, skal skolen undersøke saken. Resultatet av denne undersøkelsen skal ende opp med et skriftlig enkeltvedtak.
  • Dersom enkeltvedtaket gir medhold i meldt forhold, skal det si noe om hvilke tiltak skolen vil sette i verk for å rette opp forholdet, og en begrunnelse for disse tiltakene. *Enkeltvedtaket kan også være at det ikke har forekommet mobbing / krenkelse. I begge tilfeller kan vedtaket ankes.

Vedtaket skal inneholde opplysninger om klagemuligheter og klagefrist. Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder er ankeinstans.

  • Kilde: Lyngdal kommune

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!