Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Navnet på den døde i motorsykkelulykken lørdag er frigitt

Navnet på den døde i motorsykkelulykken lørdag er frigitt

MISTET VEIGREPET. Det var den 58 år gamle Iain Murray fra Lyngdal som mistet livet da motorsykkelen han førte mistet veigrepet i rundkjøringa ved Udlandsvannet lørdag. FOTO: Lars Rekaa

Det var Iain Murray (58) fra Lyngdal som mistet livet i motorsykkelulykken på E39 lørdag formiddag. Oljesøl på veien står sentralt i etterforskningen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.10.2016 kl 17:25

Politiet meldte om ulykken klokka 10.25 lørdag på sin twitterkonto. Det viste seg at det dreide seg om en motorsykkel på vei østover som hadde mistet veigrepet og veltet i rundkjøringa ved Udlandsvannet mellom Osestadbakken og Fardalsbakken.

MC-føreren hadde seilt inn i midtrekkverket øverst i Fardalsbakken, og mistet livet momentant.

Etterforskes

Politiet har varslet de pårørende og frigitt navnet, heter det i en pressemelding fra Agder politidistrikt.

Ulykken er under etterforskning, men etterforskningsleder Anne Gundersen ved Mandal politistasjon regner ikke med at arbeidet med saken vil ta lang tid.

– Vi har fått inn de fleste av opplysningene vi trenger, men jeg venter på den skriftlige rapporten fra Veivesenets ulykkesgruppe. Den skal være på vei, og jeg har fått innholdet muntlig, sier hun til Lyngdals Avis.

Oljesøl

Gundersen bekrefter at olje- eller dieselsøl på er et tema i etterforskningen.

– Det var et foreløpig ukjent stoff som gjorde veibanen glatt på stedet, sier hun.

Kort tid etter dødsulykken, ble en lyngdalsbil med fire passasjerer om bord involvert i en front mot front-kollisjon omtrent samme sted. Også denne ulykken skyldtes at glatt vei.

Store trafikkproblemer

– Bilen som kom fra Lyngdal mistet veigrepet i svingen, fortalte innsatsleder Knut Ås fra Mandal politistasjon til Lyngdals Avis i helgen.

Ingen ble alvorlig skadet ved denne ulykken, som skjedde noen hundre meter lenger vest, og ble meldt klokka 12.14 på lørdag, men de materielle skadene var omfattende.

De to ulykkene førte samlet til omfattende trafikkproblemer på E39, som var stengt i perioder.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!