Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Politikerne: – Vi forstår godt at folk har mange spørsmål

Asylmottak og flyktningsituasjonen agenda på folkemøte i kulturhuset

Asylmottak og flyktningsituasjonen agenda på folkemøte i kulturhuset

KLART FOR FOLKEMØTE: Tirsdag 9. februar blir det folkemøte i Lyngdal kulturhus om situasjonen i kommunen vedrørende asylsøkere og flyktninger. Bildet er tatt i forbindelse med et tidligere folkemøte i samme sal. FOTO: Erlend Haddeland (illustrasjonsfoto)

Førstkommende tirsdag er det folkemøte i Lyngdal kulturhus om kommunens situasjon med flyktninger og asylsøkere. Alle partiene i kommunestyret har underskrevet denne begrunnelsen for å kalle inn til møte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2016 kl 11:39

Plasseringen av et asylmottak for mindreårige på Hausvik har skapt stor debatt.

Det gjør at de politiske partiene i Lyngdal ønsker å invitere til et folkemøte tirsdag 9. februar om vår nye flyktningsituasjon og hvordan vi på en best mulig måte kan håndtere den i vår kommune.

Det siste halvåret i fjor kom det ekstraordinær tilstrømning av flyktninger til Norge. Dette har medført at Utlendingdirektoratets (UDI) prognoser for 2016 gjør at kommunene må bidra til ekstraordinær håndtering av denne store utfordringen.

Kommunen har bosatt 60 flyktninger i 2015, og har for 2016 vedtatt å ta imot og bosette 58 flyktninger i 2016. I tillegg har vi mellom 250 og 300 asylsøkere bosatt i asylmottak. Disse bor for det meste i private boliger og leiligheter spredt rundt i kommunen.

Disse skal vi ta imot på en skikkelig måte, slik at de blir integrert og en positiv tilvekst til Lyngdals befolkning.

Se bildet større

SIGNERT: Ordfører Jan Kristensen (H) og representanter fra samtlige partier i Lyngdal kommunestyre har undertegnet dette innlegget. FOTO: Erlend Haddeland

I tillegg har Lyngdal kommune mottatt en dispensasjonssøknad fra MD Solutions der nevnte driftsselskap har inngått en avtale med UDI om å drive et asylmottak for mindreårige på Hausvik. Denne dispensasjonssøknaden som skal gjelde for en begrenset periode, har Lyngdal kommune svart positivt på.

På grunn av den enorme tilstrømningen av asylsøkere har denne og lignende saker kommet opp til behandling på kort varsel, både i Lyngdal og andre kommuner.

Tilstrømningen av asylsøkere er på kort tid blitt ekstraordinær for landet vårt, og skjedde så brått at verken lokale, regionale eller nasjonale myndigheter var godt forberedt.

Vi forstår godt at folk har mange spørsmål.

Derfor ønsker vi å invitere til folkemøte den 9. februar der det blir gitt god informasjon, og der vi kan samhandle slik at dette blir til det beste for alle parter. I kulturhuset vil blant andre disse delta: UDI, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), NAV, Lyngdal kommune ved rådmannen, Lyngdal voksenopplæring, politiet og Tokla AS.

Som politikere i Lyngdal ønsker vi å bidra til at vi alle bruker ressursene på hvordan integreringen kan bli best mulig, og der vi viser medmenneskelighet og varme, og er et godt vertskap for de som kommer og blir her midlertidig i asylmottak– og for dem som får Lyngdal som et permanent bosted.

Vår kommune skal være et trygt og godt sted å være for alle – både egne innbyggere, nye borgere fra inn- og utland, og de som oppholder seg her midlertidig som turister eller asylsøkere!

Velkommen til folkemøtet!

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!