Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

MC-fører fra Lyngdal mistet livet på E39

MC-fører fra Lyngdal mistet livet på E39

TO ULYKKER: To ulykker nesten på samme sted. I den første omkom en MC-fører. Den andre førte etter alt å dømme ikke til alvorlige personskader, men de to involverte bilene var ikke kjørbare etterpå. FOTO: Lars Rekaa

Det var en 58 år gammel mann fra Lyngdal som døde etter å ha veltet på motorsykkel i rundkjøringa øverst i Osestadbakken ved 10-tiden lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.10.2016 kl 10:43

Det melder avisa Fædrelandvennen.

Politiet meldte i går at det er såpeglatt i bakken og på E39 videre mot Lyngdal. Søndag står det fortsatt varselskilt om vanskelige kjøreforhold mellom Udland og Rom.

Den første meldingen om ulykken kom klokken 10.25 lørdag formiddag.

Dødsulykken skjedde ved Udlandsvannet øverst i Osestadbakken, på Lindesnes-siden av kommunegrensa mot Lyngdal.

Ny ulykke, men ingen alvorlige skader

Klokka 12.14 meldte Agder-politiets operasjonssentral om nok en ulykke, litt øst for rundkjøringa.

Ingen kom alvorlig til skade i denne ulykken, men en bilfører ble sendt til sykehus i Kristiansand med smerter i hode og nakke, fem andre er sendt til legevakta i Mandal.

Ulykkesbilene var registrert i henholdsvis Lyngdal og Kristiansand.

Diesel- eller oljesøl?

Politiets innsatsleder, Knut Ås, sier til Lyngdals Avis at han har fått melding om glatt veibane fra rundkjøringa og helt ut på Herdalssletta.

– Vi vet ikke helt hva dette er, men jeg regner med at det skyldes diesel- eller oljesøl, sier han.

Den første ulykken var det ingen andre kjøretøyer involvert i. Motorsyklisten var på vei østover, da han mistet kontrollen på den glatte veien i rundkjøringa.

Se bildet større

MC-FØRER OMKOM: Bilen med motorsykkelen fra den første ulykken ble stående ved det andre ulykkesstedet nærmere Osestadbakken. FOTO: Lars Rekaa

Trafikkproblemer

Den andre ulykken skjedde 300-400 meter lenger øst. En personbil på vei øststover fikk sladd i svingen, og frontkolliderte med en motgående personbil. Det var til sammen seks mennesker i de to bilene.

Ulykkene skapte til dels store trafikkvansker, men ved 13.30-tiden fløt trafikken på E39 forbi ulykkesstedene.

Det var politi og brannvesen fra Mandal som rykket ut til ulykkesstedene. De fikk hjelp av ambulansepersonell både fra Lyngdal og Mandal.

Veitrafikksentralen ble raskt varslet om ulykken, og sendte ut folk for å gjøre noe med forholdene på veien, opplyser operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt.

Operasjonsleder Geir Andersen, som overtok for Hyberg senere på lørdag, opplyser at Biltilsynets ulykkesgruppe har vært på ulykkesstedet for å innlede en granskning av ulykkene.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!