Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mange anmeldt for ulovlig hummerfiske i Lyngdal

Mange anmeldt for ulovlig hummerfiske i Lyngdal

STORAKSJON: Tirsdag formiddag aksjonerte Statens naturoppsyn, Fiskeridirektoratet, Skjærgårdstjenesten og Agder politidistrikt mot ulovlig hummerfiske på Sørlandet. FOTO: Statens naturoppsyn

32 beslag ble gjort i Lyngdal. Det utgjør 41,6 prosent av alle beslag i gårsdagens storaksjon på Sørlandet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.07.2016 kl 13:06

Tirsdag formiddag gjennomførte Statens naturoppsyn, Agder politidistrikt, Skjærgårdstjenesten og Fiskeridirektoratet en aksjon mot ulovlig hummerfiske blant fritidsfiskere.

Kontrollen ble gjennomført i Flekkefjord, Lyngdal, Kristiansand, Arendal, Tvedestrand og Risør.

Flest beslag ble gjort i Lyngdal med hele 32. Kristiansand hadde nest flest med to færre. Totalt gjorde etatene 77 beslag på Sørlandskysten.

– Tallene varierer litt fra kommune til kommune, og det er mange momenter som spiller inn. Vi har en tendens til at det er færre saker østover i Agder. Det kan henge sammen med at det bor flere i vest, at det er flere hytter og mer fisking der, eller at de som var ute på kontrollen, var veldig aktive, sier Torvild Selås i Agder politidistrikt til Lyngdals Avis

Krav


Aksjonen hadde hovedfokus på hummerfiske siden bestanden er lav, men også annet fiske ble kontrollert.

– I Lyngdal hadde vi relativt mange som var med på kontrollen, så det kan ha en sammenheng med det høye antallet. Alle etatene var jo med så vi skal ikke være knallharde i kritikken mot de som fisker i Lyngdal, men de må bli bedre til å følge kravene, fortsetter Selås.

Kravene han hovedsakelig sikter til, er korrekt merking, stor nok fluktåpning og at teinene settes på korrekt dyp.

I Lyngdal besto beslagene av ett garn, én ruse og resten teiner.

Må punge ut

Samtlige av beslagene ble anmeldt. Av de 32 beslagene i Lyngdal ble det 23 straffesaker. Årsaken til at antall straffesaker ikke samsvarer med antall beslag, henger sammen med at det opprettes én straffesak per person, uansett hvor mange beslag personen har.

Den vanligste straffereaksjonen er et forenklet forelegg på omtrent 5000 kroner for hvert straffbart forhold.

– Vi oppfordrer folk til å melde fra om kritikkverdige forhold innen fagfeltet. Vi ønsker å bruke skattebetalerens penger best mulig, så ta kontakt hvis du vet noe, avslutter politioverbetjent og miljøkoordinator Torvild Selås i Agder politidistrikt.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!