Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Se lokalavisen motta mediepris

Lyngdals Avis er årets nyskaping

Lyngdals Avis er årets nyskaping

TAKKER LYNGDØLENE: Redaktør Erlend Haddeland og daglig leder Remi A. Netteland takker lyngdølene for prisen som «Årets nyskaping» i kveld. FOTO: Privat

Lyngdals Avis vant den prestisjetunge prisen «Årets nyskaping» under Mediebedriftenes Landsforbunds (MBL) mediedager i Bergen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2015 kl 02:38

MBL har hatt sine årlig utdeling av mediepriser under mediedagene i Bergen. Lyngdals Avis var nominert sammen med Kvinnheringen, Dagbladet Magasinet og Jærbladet.

Redaktør i Lyngdals Avis Erlend Haddeland og daglig leder Remi Netteland melder om stor stemning fra Ricks i Bergen.

– Det var helt rått å bare være nominert. Og det at vi vant var utrolig kult. Vi får denne prisen først og fremst fordi vi er tatt så godt i mot av leserne på papir. Denne prisen kommer uten tvil som et resultat av at vi er blitt så godt tatt i mot av lyngdølene selv, sier Haddeland på telefon fra Bergen.

Begrunnelsen

Her er begrunnelsen fra juryen.

«Lyngdals Avis – fra nett til papir. Tøft å gå motstrøms i den digitale tidsalderen. Avisen fremstår som solid, viktig og som et godt supplement til nettutgaven. Papiret var ikke dødt» står det ingravert i prisen.

Redaktør Haddeland sier prisen er et resultat av at Lyngdals Avis og lyngdølene drar i samme retning.

– Vi må berømme de som har jobbet hardt i Lyngdals Avis, både i redaksjonen, markedsavdelingen og flinke frilansere i Ungdomsredaksjonen vår. Jeg er utrolig takknemlig og stolt i kveld. Dette er en gøy oppmuntring, sier redaktøren.

– Motstrøms

Daglig leder Remi Netteland sier han er stolt i kveld.

– Vi vil, vi våger. Vi våget å gå mot strømmen. Det var også en del av juryens begrunnelse. Vi tror at suksessfaktoren er at det er lyngdølene som er med på å lage avisen. Vi spurte lyngdølene før vi begynte, hva de ville. Nå har vi fått svaret, sier Netteland.

Han sier prisen betyr mye.

– Alle mediehoder i landet er samlet på en plass. En slik pris betyr mye for oss, sier Netteland, som likevel mener det er viktig at avisen ikke går på autopilot.– Vi har hatt en et oppstartsår nå. Vi må ikke gå på autopilot. Vi må inkludere lyngdølene. Ikke minst må vi fortsette å sørge for at også annonsørene opplever at vi jobber for dem. Det er viktig for at en avis skal ha livets rett i Lyngdal, sier daglig leder Remi Netteland i seiersrus fra Bergen onsdag kveld.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!