Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lyngdal-mann siktet for å forsøke å påvirke vitner

Lyngdal-mann siktet for å forsøke å påvirke vitner

OKTOBER: Den store narkotikasaken der 23-åringen fra Lyngdal er den antatte hovedmannen kommer opp for Lister tingrett i oktober. FOTO: Lars Rekaa

23-åringen fra Lyngdal som er siktet som hovedmann i en større narkotikasak, er nå også siktet for å ha forsøkt å påvirke vitner i saken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2016 kl 11:45

I januar år skal han ha klart å smugle et brev ut fra fengselet i Kristiansand, der han sitter i varetekt.

– Han er siktet for å ha smuglet ut et brev fra fengsel og for å påvirke vitner og andre i saken til å forklare seg på en viss måte, sier politiadvokat Jørgen Henriksen i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Politiet: Avslørende brev

– Brevet var veldig avslørende, legger politiadvokaten til, som forteller at brevet og påvirkningen av vitner vil bli en del av saken som skal føres mot lyngdølen for Lister tingrett etter sommerferien. Henriksen sier at politiet tok beslag i brevet 4. januar.

23-åringen hevder selv han ikke har gjort noe galt med brevet, og sier til Dagbladet at han bare har oppfordret vitner til å fortelle sannheten.

Biljakt

Den antatte hovedmannen skal ha levd et liv i luksus. I leiligheten hans har politiet funnet en trykkpresse, kjøkkenmaskin, vakuumpakkemaskin og flere tusen lynlåsposer.

Lyngdølen ble pågrepet av politiet etter en heftig biljakt i Kristiansand i fjor. Han kjørte da en Audi R8 sportsbil, som ble kraftig skamfert.

Over 100 mennesker skal ha vært involvert i saken.

Politiet er nå ferdig med etterforskningen av saken, og har sent innstilling om tiltale både i narkotikasaken og brevsaken til statsadvokaten.

Lister tingrett har satt av nesten en måned til behandlingen av saken, som begynner 18. oktober.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!