Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lyngdal kommune hasteinnkaller til ekstraordinært kommunestyremøte

Lyngdal kommune hasteinnkaller til ekstraordinært kommunestyremøte

HELSEHUS-TOMTA: Det blir ingen omkamp om hvor Helsehuset skal plasseres. Det er allerede fastslått at blir på Steintomta på Bergsaker. Problemstillingen kommunen står overfor gjelder kontrakten med entreprenør. FOTO: Erlend Haddeland

Kommunestyret skal ta stilling til om kontrakten med Kruse Smith skal sies opp, eller fullføres.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2016 kl 15:34

Kommunestyret er kalt inn til ekstraordinært kommunestyremøte på torsdag, altså i morgen, klokken 19.00.

Saken som skal opp er helsehus-saken.

Møtet finner sted klokken 19.00 i kommunestyresalen.

– Kommunestyret skal ta stilling til om kontrakten med Kruse Smith skal sies opp eller fullføres, opplyser ordfører Jan Kristensen til Lyngdals Avis.

Han forteller at Lyngdal kommune har hatt et møte med Kruse Smith på onsdagen.

– Ut ifra det valgte jeg å ta saken opp igjen så vi kan få belyst den på ny, sier Kristensen.

Han beskriver møtet som «nyttig».

– Overfor administrasjonen bør vi politikere være helt klare på hva vi skal gjøre. Administrasjonen lever nå i det uvisse, sier Kristensen.

Ordføreren peker på at flere entreprenørfirma har henvendt seg til kommunen. De mener at helsehusprosjektet har blitt et såpass nytt prosjekt ved å legge det til steintomta i stedet for dagens lokasjon av Lyngdal bo- og servicesenter, og at anbudskontrakten derfor bør lyses ut på nytt.

Fakta

Helsehuset

  • Saken gjelder rehabilitering av dagens Lyngdal bo- og behandlingssenter på Rom eller bygging av et nytt helsehus. Det skal nå bygges på Steintomta i Lyngdal.
  • Etter forslag fra ordfører Jan Kristensen og rådmann Norman Udland vedtok først formannskapet og deretter kommunestyret den 11. august i år lukkede dører. Vedtaket ble begrunnet med hensynet til kommunens forhandlingsposisjon overfor aktuelle tomteeiere.
  • Både formannskapet og kommunestyret gikk inn for å bygge nytt. Et flertall i formannskapet gikk inn for nybygg på Bergesletta, mens et flertall i kommunestyret havnet på Steintomta.
  • 25. august ble formannskapet lukket med samme begrunnelse. Da skulle ordfører Jan Kristensen orientere om forhandlingene med eieren av Steintomta, Olav B. Løland.
  • Både Lyngdals Avis og regionavisen Lister har klaget over lukkevedtakene. Klagene er sendt Fylkesmannen, og vil gå videre til Sivilombudsmannen.
  • 15 representanter fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, Senterpartiet og Arbeiderpartiet har krevet under på at de ønsker ny behandling av tomtevalget. Forrige torsdag ble det på ny flertall for Steintomta.
  • Formannskapet gikk inn for å videreføre kontrakten som opprinnelig ble inngått med Kruse-Smith etter den såkalte Lyngdalsmodellen, men kommunestyret vedtok å si opp kontrakten. Flere entreprenører krever ny anbudsrunde.
  • Lyngdalsmodellen er en kontrakt der kommunen og entreprenører samarbeider både om prosjektering og utbygging.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!