Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen slipper unna med tjuvgods når Leifur er på jobb

Ingen slipper unna med tjuvgods når Leifur er på jobb

TYVERIFAKKEREN: Her ute på varemottaket forsøkte en tyv å stikke av med TV-ene til Euronics – men tyver slipper ikke unna på Leifur Leifssons vakt. FOTO: Erlend Haddeland

I dag stanset han en tyv og tvang ham til å bære de stjålne TV-ene tilbake igjen. Det er ikke første gang Leifur Leifsson har gitt tyver hodebry.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.01.2017 kl 15:48

Han har nettopp betjent en kunde på Euronics i Lyngdal og går inn på kontoret for å gjøre noe papirarbeid.

Det er fredag, like før klokken 12.30, dagen før nyttårsaften.

I øyekroken ser han en ukjent mann bære med seg en av de mange TV-ene som nettopp har blitt lesset av på varemottaket.

– Da løp jeg ut, mot bilen. Han holdt på å starte den, for han hadde allerede klart å få med seg fire TV-er. Da åpnet jeg opp bilen og spurte: «Hva f*en er det som foregår her».

Se bildet større

I ØYEKROKEN: Her på kontoret satt Leifsson da han i øyekroken fikk med seg at en mann bar bort en TV som tilhørte elektronikkbutikken. FOTO: Erlend Haddeland

Han forteller om en mann som prøvde å bortforklare seg på gebrokkent engelsk med at det så ut som om TV-ene var brukt.

– «De TV-ene tilhører oss. Ser det ut som de er brukt?» spurte jeg ham. «Sorry, sorry», svarte han.

Kommanderte tyven

Med tyven like foran seg, holder Leifur Leifsson hodet kaldt.

– Jeg ber ham bære TV-ene tilbake igjen. Hadde jeg selv begynt å bære dem, hadde han nok kjørt. Jeg stod ved bilen for å passe på, i tilfelle han hadde noen medhjelpere.

Etter hvert kom kollega og butikksjef Frits Gitlestad ut for å se hva som var på ferde. Han fikk tatt et bilde av bilen, med skiltnummer og det hele. Deretter varslet de politiet. De har også sendt ut bilde og advarsel til byens øvrige elektronikkforhandlere.

Se bildet større

KOMMANDERTE: Leifur Leifsson ba tyven bære TV-ene tilbake igjen til der han hadde tatt dem fra. FOTO: Erlend Haddeland

Politiet leter etter bilen

Se bildet større

TYTENS BIL: Politiet leter etter denne bilen. Bildet er tatt på parkeringsplassen like ved varemottaket til Euronics. FOTO: Frits Gitlestad, Euronics

– Jeg turte ikke å stoppe tyven denne gangen. Det var ikke noe mer superdramatisk enn det, men det var greit å få avverget et tyveri. Det er en god del tusener i verdier som hadde blitt stjålet. De er frekke, de er frekke som fy. Her sitter man opptatt med kunder og får ikke tatt de siste varene på plass med én gang, og så er de der og stjeler , forteller Leifsson.

Politiet hadde en patrulje i nærheten som kom raskt til stedet, men da hadde bilen alt kjørt av gårde, forteller operasjonsleder i Agder politidistrikt, Lars Hyberg, til Lyngdals Avis.

– De kjørte av sted, men vi har jo bilde og skiltnummer, selv om utenlandsregistrerte biler ikke er så lett å søke opp umiddelbart. Men det er ikke så mange biler av denne typen, så den bør være mulig å finne, sier han.

Se bildet større

KOLLEGAER: De har opplevd to tyveriforsøk i denne skalaen sammen. Frits Gitlestad (t.h.) husker godt da Leifur Leifsson la en tyv i bakken for tre år siden. FOTO: Erlend Haddeland

Ikke første gang

Men dette er ikke første gang tyverifakkeren Leifur har vært i aksjon.

Vi må tre år tilbake i tid, da dagens Euronics-lokale var Expert, opplevde elektronikkbutikken et tyveriforsøk. Dessverre for tyvene var Leifur på jobb.

– Da var det en som forsøkte å komme seg ut døra med varer til en samlet verdi av 11 000 kroner. Jeg løp etter en kar som prøvde å gå ut inngangsdøren og fikk lagt ham ned på gulvet. Det var litt artig, jeg skulle gjerne vist deg videoen.

Kollega Frits Gitlestad minnes hendelsen godt.

– Jeg husker vi fikk lagt ham i bakken og jeg ropte til Frits: «Ta fra ham posen, ta fra ham posen». Tyven lurte på om jeg hadde bakgrunn fra Forsvaret, forteller Leifur og ler høyt.

– Det er med andre ord ingen vits å forsøke og stjele når du er på jobb?

– Nei, det tror jeg ikke, svarer han og ler.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!