Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forsvarerne misfornøyde med politiets etterforskningstid i Tina-saken

Forsvarerne misfornøyde med politiets etterforskningstid i Tina-saken

ETTERFORSKNINGA PÅGÅR: I ti måneder har fire lyngdøler vært siktet for drapet på Tina Jørgensen (innfelt) i 2000. Politiet har ventet på resultatene fra en DNA-prøve siden desember.

Politiet har ventet på en DNA-analyse siden desember.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.07.2016 kl 14:08

Fire lyngdøler har vært siktet i ti måneder for drapet på Tina Jørgensen i 2000. Politiet har ennå ikke avsluttet etterforskninga.

– Dette er et vedvarende mareritt for min klient. Saken har fått stor medieoppmerksomhet, og det å leve som siktet i en så alvorlig sak har fått store konsekvenser for min klient, sier forsvarer Thomas Randby til P4 Nyhetene.

Randby representerer den tredje siktede i saken.

Venter på DNA-svar

– Det er beklagelig at vi ikke har fått avgjort saken tidligere, og vi skulle selvfølgelig også ønske at etterforskningen nå var ferdigstilt både av hensyn til de siktede i saken, men også til de etterlatte som også venter på svar, sier Bjørn Kåre Dahl, etterforskningsleder i Rogaland politidistrikt, til P4.

Tilbake i desember ble et hårstrå sendt inn til Folkehelseinstituttet for DNA-analyse. Når resultatet er klart, er usikkert. Politiet har purret ved flere anledninger.

Høyt erstatningskrav

De fire siktede ble løslatt fra varetekt 9. oktober i fjor, men er fortsatt siktet i saken. Blir mennene frigitt, er det ventet store erstatningskrav.

– Dette er selvfølgelig en stor belastning for min klient, og jeg mener det er kritikkverdig av politiet at de ikke frafalte siktelsen da de fire ble løslatt. Dette vil få stor betydning for størrelsen på erstatningskravet når saken blir formelt avgjort, uttaler forsvarer Olav Sylte, som representerer 38-åringen i saken, overfor radiokanalen.

Fakta

Tina-saken

  • Oppsummert: Fire menn fra Lyngdal er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen. 20-åringen forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september i år 2000. Hun ble funnet død en måned senere. 9. oktober ble de løslatt, men er fortsatt siktet.
  • Ved en tilfeldighet ble liket funnet i en kum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren 6. oktober samme år. Obduksjon viser at hun er slått i hjel.
  • 31. oktober ble Tinas kjæreste og tidvis samboer siktet for drapet. Han ble løslatt etter å ha sittet syv uker i varetektfengsel. Dette har han fått erstatning og oppreisning for. 23. desember 2002 fikk han muntlig beskjed fra politiet om at siktelsen mot ham var frafalt.
  • I desember 2002 avsluttet Riksadvokaten Tina Jørgensen-saken etter bevisets stilling.
  • Vinteren 2013 gjenopptok politiet saken uten noen pågripelser.
  • Onsdag 16. september 2015 pågrep politiet en 36 år gammel mann fra Lyngdal. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen.
  • Dagen etterpå, torsdag 17. september 2015, ble ytterligere tre menn pågrepet og siktet i saken – alle fra Lyngdal.
  • Alle de fire siktede mennene nekter straffskyld.
  • De fire mennene ble løslatt 9. oktober 2015, men er fortsatt siktet i saken.

(Kilde: NTB, NRK og Stavanger Aftenblad)

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!