Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Familien Hananger på flyplassen i Istanbul kort tid før terrorangrepet

– Vandret i ankomsthallen i Instanbul i 6 timer... Tok så fly videre til Rwanda.. 3 timer senere smalt bomben... Vi skulle leve videre... Det gjorde ikke personalet som sjekket oss inn på flyplassen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2016 kl 13:26

Det skriver Jan Hananger i en SMS til Lyngdals Avis.

Han, kona Inger Lill og datteren Hanna Charlotte Hananger var på vei til Uganda og mellomlandet i Istanbul. Tre timer etter at de forlot flyplassen - litt forsinket - skjedde dette:

Tre selvmordsbombere gjennomførte et angrep på flyplassen i Istanbul rundt klokken 21.10, norsk tid, tirsdag kveld, ifølge statsminister Binali Yildirim, skriver VG.

– Alle tre skal ha åpnet ild med automatvåpen, én av dem i avgangshallen, før alle tre sprengte seg selv i eller rundt ankomsthallen én etasje under, ifølge statsministeren.

36 personer er bekreftet drept så langt.

Det er ventet at dødstallet vil stige til nærmere 50, opplyser en tjenestemann i Tyrkias regjering til nyhetsbyrået AP.

Telefoner fra bekymret familie

Familien Hananger har kommet seg til Uganda etter en mellomlanding i Rwanda når vi når dem på telefon.

– Bare en halvtime etter att det smalt i Istanbul, ringer søsken, venner og barna våre og har hørt det som har skjedd, og spør om vi er i sikkerhet. Da merker vi at verden blir så liten. Hele den nærmeste slekta visste om dette bare en halvtime etter at det smalt. Da blir det så ekstra nært. Verden blir så liten, og ting kommer så mye tettere på oss, sier Jan Hananger.

Han er takknemlig for at de lever, men tankene går samtidig til de som omkom i terrorangrepet.

Se bildet større

TRYGT I UGANDA: Familien Hananger ved Inger Lill (f.v.), Jan og Hanna Charlotte var på flyplassen i Istanbul tre timer før det smalt. Bildet er tatt i Uganda i dag. (Foto: Privat)

Sikkerhetspersonell

Han tenker tilbake med gru på dem han møtte da familien sjekket inn i Istanbul.

– Vi tenker på personellet som hjalp oss å komme inn på flyplassen. De kan ikke ha overlevd. Det var akkurat i det store området dette terrorangrepet skjedde. Mine første tanker går til dem, sier Hananger.

I Uganda

Ekteparet Hananger satt på flyplassen i Istanbul og feiret 36 års bryllupsdag før de reiste videre. De er nå i Uganda med datteren Hanna Charlotte som har startet den veldedige organisasjonen Link Child Foundation. Der skal hun og organisasjonen åpne et nytt senter.

– Akkurat nå sitter jeg, Hanna og Inger og snakker om det som har skjedd, sier han.

Hananger er selv en del av Lyngdal kommunes team som trør til ved kriser.

Skal tilbake igjen

I midten av juli skal de igjen tilbake til flyplassen i Istanbul. Det tror Hananger blir spesielt.

– Dette gjør selvfølgelig noe med trygghetsfølelsen. Det blir nok rart å komme tilbake igjen til flyplassen etter dette, sier han.

Samtalen med Jan Hananger går mot slutten:

– Foreløpig føler vi at vi befinner oss i en uvirkelig boble. Det var enormt med folk i vandrehallen der vi satt. Vi satt og kikka på folk som kom fra alle verdenshjørner. Det var lykkelige, glade folk som skulle på sommerferie, sier Hananger.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!