Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Etterforskningen i Tina-saken er avsluttet

Etterforskningen i Tina-saken er avsluttet

ETTERFORSKNINGA ER OVER: Politiet har avsluttet sin etterforskning etter drapet på Tina Jørgensen i 2000. Fire lyngdøler er siktet i saken.

Politiets innstilling i saken er oversendt for videre behandling. Dermed blir det snart klart om de fire siktede lyngdølene blir tiltalt i saken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2016 kl 14:18

– Vi har fått svar på alt vi har bedt om, så nå er etterforskningen over. Hva innstillingen lyder på, ønsker jeg ikke å kommentere, sier politiadvokat Herdis C. Traa i Sør-Vest politidistrikt til Lyngdals Avis.

I dag mottok Rogaland statsadvokatembeter politiets innstilling i saken for videre behandling.

Les også: Forsvarerne misfornøyde med politiets etterforskningstid i Tina-saken

Deretter vil Rogaland statsadvokatembeter sende sin innstilling om påtalemessig avgjørelse til Riksadvokaten. Riksadvokaten er det øverste leddet i påtalemyndigheten i Norge.

Nå er det opp til Riksadvokaten å avgjøre om det skal tas ut tiltale mot alle eller noen av de fire siktede lyngdølene i saken. Tas det ut tiltale, skal saken opp for tingretten.

Traa opplyser overfor Lyngdals Avis at det ikke er sikkert når Riksadvokatens avgjørelse fattes, men at saken er prioritert.

Fakta

Tina-saken

  • Oppsummert: Fire menn fra Lyngdal er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen. 20-åringen forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september i år 2000. Hun ble funnet død en måned senere. 9. oktober ble de løslatt, men er fortsatt siktet.
  • Ved en tilfeldighet ble liket funnet i en kum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren 6. oktober samme år. Obduksjon viser at hun er slått i hjel.
  • 31. oktober ble Tinas kjæreste og tidvis samboer siktet for drapet. Han ble løslatt etter å ha sittet syv uker i varetektfengsel. Dette har han fått erstatning og oppreisning for. 23. desember 2002 fikk han muntlig beskjed fra politiet om at siktelsen mot ham var frafalt.
  • I desember 2002 avsluttet Riksadvokaten Tina Jørgensen-saken etter bevisets stilling.
  • Vinteren 2013 gjenopptok politiet saken uten noen pågripelser.
  • Onsdag 16. september 2015 pågrep politiet en 36 år gammel mann fra Lyngdal. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen.
  • Dagen etterpå, torsdag 17. september 2015, ble ytterligere tre menn pågrepet og siktet i saken – alle fra Lyngdal.
  • Alle de fire siktede mennene nekter straffskyld.
  • De fire mennene ble løslatt 9. oktober 2015, men er fortsatt siktet i saken.

(Kilde: NTB, NRK og Stavanger Aftenblad)

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!