Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Elevrådsleder mener KVS er en trygg skole tross narkopågripelser

Elevrådsleder mener KVS er en trygg skole tross narkopågripelser

TRYGT MILJØ: Elevrådsleder Susann Aanensen sier at hun synes narkotikasaken ved skolen er tragisk for dem det gjelder, men slår samtidig fast at skolen byr på et trygt miljø. FOTO: Lars Rekaa

Elevrådsleder Susann Aanensen ved KVS er glad politiet har grepet inn, og håper de narkotatte elevene raskt får hjelp til å komme over i et annet spor.

Tekst:

Publisert:

Det var tirsdag at politiet slo til mot Kristen videregående skole og andre steder i Lyngdal. 13 personer ble innbragt av politiet – åtte av dem var KVS-elever. Alle var mistenkt for befatning med narkotika.

Rektor Ståle Andersen opplyser at det i løpet av kort tid blir avgjort hvordan skolen vil reagere mot elevene som er innblandet i saken.

Dette er saken: 8 av 13 narkotatte er elever ved KVS-Lyngdal

To reglementer

Dette sier rektoren:

– Vi har to reglementer å forholde oss til, selve skolereglementet og reglementet for internatet. Vi kan utvise elever fra skolen for en periode, men da stilles det strenge krav til skolen. Vi bedømmer dette som et brudd på internat- og fritidsreglementet, og jeg regner med at vi kommer til å utvise elevene det gjelder fra internatet for resten av skoleåret, sier Andersen til Lyngdals Avis.

Elevrådsleder Susann Aanensen forteller at hun har fått mange reaksjoner fra venner, også fra venner som ikke går på KVS.

– Trygg skole

– De spør hva som egentlig foregår her. Vi er naturlig nok engstelige for hva som skjer med søkningen til neste år. Men jeg vil gjerne understreke både overfor dagens og framtidige elever, og foreldrene, at KVS er en trygg skole med et trygt miljø, sier Susann Aanensen.

Hun legger til at hun mener skoleledelsen har behandlet narkotikasaken på en god måte.

– De har tatt opp det som har skjedd, uten å hausse det opp når de har informert oss, sier hun.

Les også: Lensmannen mener Lyngdal ikke har et stort narkotikaproblem

Rykteflom

Elevrådslederen bekrefter at det har gått rykter om hasjbruk ved skolen. Selv har hun vært opptatt med å forberede seg til avgangseksamen, slik at hun ikke har hatt veldig god tid til å følge med i rykteflommen.

– Men vi er glade for at politiet har reagert. Saken er tragisk for dem det gjelder, men siden det er reagert så raskt håper vi at elevene det gjelder får hjelp til å komme inn i et annet spor, sier hun.

Sak for elevrådet

Susann Aanensen ønsker ikke å kommentere om elevene det gjelder er fra Lyngdal, eller om de har bodd på internatet.

Hun forteller at elevrådet skal drøfte saken på et møte til uka.

– Slik jeg har forstått reglene, skal det mye til å utvise elever fra skolen. Ungdom kan ikke nektes undervisning. Jeg antar utvisning fra internatet er en annen sak, sier hun.

Fakta

Dette er saken

  • Tirsdag denne uken aksjonerte politiet med hunder i Lyngdal. Det resulterte i 13 pågripelser av ungdom mellom 16-20 år.
  • 8 av de 13 var elever ved KVS-Lyngdal.
  • Narkotikaen det skal dreie seg om, er hasj.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!