Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

119 km/t på Vatland ble påskens verste fartsoverskridelse

119 km/t på Vatland ble påskens verste fartsoverskridelse

HELE PÅSKEN: UP har gjennomført fartskontroller hele påsken. På Vemestad for en uke siden styrte politioverbetjent Paul Magne Lunde radaren, mens politibetjent Kjell Landås skrev ut bøter. FOTO: Lars Rekaa (arkivfoto)

UP tok en bilist i 119 kilometer i timen i 70-sonen ved Vatland i Lyngdal. UP-sjef Øystein Krogstad mener det var påskens versting.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.03.2016 kl 20:30

– Det var visst noen som kjørte fortere i Fardalsbakken, uten at jeg har fått de konkrete tallene ennå. Men der er det 80-grense og midtdeler, sier Krogstad til Lyngdals Avis.

Han sier politiet har registrert svært mange fartsovertredelser i Lyngdal i påsken, men at det ikke har vært veldig mye stygg kjøring.

Store mannskaper

– Vi har hatt 27 politifolk ute på veiene i Agder, og har nok holdt kontroller i alle kommunene langs E39 minst to ganger. I Lyngdal tror jeg vi har vært fire ganger denne påsken, sier UP-sjefen i Agder.

Bilistene har etter alt å dømme satt en ny rekord i år. I påsken har UP skrevet ut 237 forenklede forelegg. Det er 54 flere enn i fjor. Den gamle rekorden lød på 230 forelegg.

I fjor skrev politiet ut 180 forelegg.

– Vi har beslaglagt 18 førerkort, 17 for fartsovertredelser og ett for farlig adferd i trafikken. Tidligere har vi vært oppe i 20 beslag, sier Krogstad.

To beslag på Vatland

– På plussida noterer vi oss at det ikke har vært trafikkulykker med drepte eller alvorlig skadde på Agder i påsken, sier han.

– Men jeg må tilstå at jeg lar meg forundre over folk som blir tatt på samme sted år etter år, sier Øystein Krokstad.

To av førerkortene røk ved Vatland første påskedag. I 70-sonen var altså en bilist helt opp i 119 kilometer i timen, en annen kjørte 111.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!