Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Treffpunkt for gründere

Treffpunkt for gründere

GRÜNDER: Remi A. Netteland har et tiår innen direktesalg bak seg og var med på oppstarten av Lyngdals Avis som papiravis. Han har i dag flere baller i luften, her på kontoret til Media Sør, bedriften der han er daglig leder. (Foto: Erlend Haddeland)

Har du en god idé og trenger litt inspirasjon?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 10:50

ENTREPRENØRSKAP: Neste uke er det Gründeruka på Agder, fra Arendal i øst til Flekkefjord i vest.

Dette er en del av en internasjonal uke som heter Global Entrepreneurship Week. Disse dagene skal fylles med arrangementer og aktiviteter som skal motivere og inspirere til økt entreprenørskap.

I den forbindelse inviterer Lister Nyskaping til sosialt treffpunkt for gründere førstkommende mandag på Coverks i Kvinesdal.

Tre gründere

Der kommer tre gründere med hver sin historie, henholdsvis Ola Stokkeland, Einar Dunsæd og Remi A. Netteland.

Sistnevnte er fra Lyngdal, og var en viktig brikke da Lyngdals Avis startet opp med papiravis. Nå jobber han i Media Sør, en såkalt mediehub som hjelper bedrifter med markedsføring.

Han holder også på med et nytt prosjekt i selskapet Lande & Netteland AS, som er et selskap som har utviklet programvare som gjør hverdagen enklere og mer effektiv for begravelsesagenter.

– Jeg håper at mitt lille bidrag i gründeruka kan inspirere folk til å tro på seg selv, og gi gass selv når ting virker nesten umulig. Jeg håper at mine erfaringer fra et tiår innen direktesalg, og oppstarten av blant annet Lyngdals Avis, kan bidra positivt og gi andre mennesker noe nyttig å ta med seg på sin ferd. Det er beinhardt å være gründer, så jeg syntes det er viktig at vi er flinke til å støtte hverandre og at vi deler erfaringer, sier han.

Etterlyser møteplass

Renathe W. Oma i Lister Nyskaping, som er med som arrangør, forteller at et gründernettverk lenge har vært sterkt etterlyst i regionen.

– Når vi prater med gründere, er det ofte den ene tingen de bemerker: Vi skulle hatt en møteplass der vi kan utveksle erfaringer, sier Oma, som sitter i prosjektgruppa for Gründeruka.

Se bildet større

MEDARRANGØR: Lister Nyskaping, her ved Renathe W. Oma.

$Åpen mikrofon

I løpet av uka blir det også kurs i Lean-innovasjon, kurs med Innovasjon Norge og økonomikurs med E&Y.

– Folk med gode idéer bør møte opp på sosialt treffpunkt for gründere på mandag. I tillegg til de tre gründerne, vil vi også sette opp en mikrofon der folk som vil, kan fortelle hvem de er og hvilke ideer de går og tenker på, fortsetter Oma.

Kvinesdal førstkommende mandag, der altså. Så er dere gründere advart.

Lyngdals Avis gjør for ordens skyld oppmerksom på at artikkelforfatteren er medeier i Media Sør som omtales i denne artikkelen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!