Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Paulsens Hotell skapte raseri i kommentarfelt da de spøkte med homo-ansettelse

Paulsens Hotell skapte raseri i kommentarfelt da de spøkte med homo-ansettelse

ER ALL PR, GOD PR?: Det spørsmålet utfordret eierne av Paulsens Hotell på tirsdag da de la ut en jobbsøknad der de ba om at homofile ikke søkte. Innehaverne Bent Sandvand (t.v.) og Jimmi Neiiendam er selv åpent homofile. FOTO: Anja Benjaminsen (arkivfoto, montasje)

Paulsens Hotell spøkte med at de ikke ville ansette homofile. Problemet var bare at svært få forstod spøken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2016 kl 16:05

Sosiale medier har blitt et viktig våpen for bedrifter for å nå ut til folk. Paulsens Hotell i Lyngdal har forstått dette, og har over tid bygget seg opp til 8 000 følgere på Facebook.

Men fra å vanligvis få positive kommentarer på postene deres, har de denne gang gjort folk sinna. Virkelig sinna.

Bakgrunnen? En stillingsannonse der de ber folk som ikke er homofile om å søke.

Spøkens bakgrunn

«HOMOFILE SØKERE ØNSKES IKKE!!!», lød overskriften på stillingsannonsen.

Bakgrunnen for spøken er at organist Rune Hauan fra Kvås i Lyngdal kommune ikke har blitt kalt inn som vikar fra 2008 i Hægebostad og Eiken menighet. Grunnen er hans homofile samliv.

Se bildet større

FACEBOOK-POSTEN: Slik ser annonsen ut i sin helhet. FOTO: Skjermdump, Facebook

I den aktuelle menigheten er Bernt Rune Sandrib prest. Han betegnes som konservativ.

Det innebærer blant annet at homofilt samliv er i strid med hans bibeltro. Derfor har Sandrib også vært klokkeklar på at han ikke finner bibelsk belegg for homofil vigsel i Den norske kirke, og heller ikke kan gå god for at en som lever i et homofilt samliv har en tjeneste som organist.

Saken har nådd riksmedia etter at Lister først omtalte saken denne uken.

Både Dagbladet, TV 2 og andre har fulgt opp saken.

Paulsens Hotell-eierne Bent Sandvand og Jimmi Neiiendam er selv åpent homofile og gift med hverandre.

Satire

Men at dette var ment som et satirisk innlegg i debatten, gikk mange hus forbi.

En skriver i kommentarfeltet: «Dette er brot på diskrimineringsvernet og burde politianmeldast. Anbefalar forøvrig ingen å søke jobb der, sidan eit så dårleg menneskesyn sannsynlegvis vitnar om ein ganske kjip arbeidsplass».

En annen påpeker:

«Dette har blitt delt og spredt fort.. Hva i all verden..? Skal det være forsøk på en vits? Ingenting morsomt med diskriminering.»

Se bildet større

KRITIKK: Mange i kommentarfeltet kan uttrykk for hva de synes om Facebook-posten. FOTO: Skjermdump, motasje

Likestillingsombudet på banen

Mange tipset Likestillingsombudet. De tok kontakt med Paulsens Hotell.

– Vi hadde telefon ifra Likestillingsombudet som hadde fått mye hodebry. Når jeg hadde snakka ferdig med ham, så lo han godt, sier Bent Sandvand til Lyngdals Avis.

Ingen applaus

Da spøken ble «avslørt» i kommentarfeltet, var det likevel ikke mange som applauderte. Mange mente det hele var en dårlig spøk.

En skriver: «Om dette er en spøk eller ei, har dere begått et massivt feilgrep».

Se bildet større

FORKLARINGEN: Slik kommuniserte Paulsen Hotell forklaringen på spøken. FOTO: Skjermdump

– Det er ironi, men kanskje dårlig ironi. Av og til må du gjøre det motsatte for å få omtale i en slik sak. Denne saken med organisten gjør at vi skrev det. Det gjør meg fly forbanna at det skal gå an å bli behandla sånn i 2016 i Norge, sier Sandvand.

Debatt

Han er ikke ukjent i mediedebatten om homofili. I 2006 anmeldte han Frp-politikeren Odd Djøseland for sjikane etter et leserinnlegg der han tok til orde for «homofilfri strand», som var ment som et ordspill til «mobilfri strand».

Se bildet større

MYE KJEFT: Bent Sandvand har fått mange hissige SMS-er etter at han publiserte innlegget. FOTO: Anja Benjaminsen (arkivfoto)

Denne gang

– Vi har 8000 «likere» på vår Facebook-side. Vi kjenner ikke alle dem og vi ser at de som kommenterer ikke vet hvem vi er.

– Er det en «all PR er god PR»-tankegang her?

– Ja, vi hadde gjort det samme igjen, svarer Sandvand som har fått mange hissige SMS-er siden innlegget ble lagt ut tirsdag rundt lunsjtider – men foreløpig ingen avbestillinger på hotellet.

– Litt flåsete sagt: Hvis det er denne saken som gjør at hotellet går konk, så er det verdt det, avslutter Sandvand.

OPPDATERT: Paulsens Hotell redigerte den omstridte teksten på sin Facebook-side og la ut følgende:

  • VI BEKLAGER... Vi beklager til alle dere som ikke kjente til hva vi står for å mener. Vi er selv homofile og har tidliger selv anmeldt diskriminering av vår gruppe. Vi ser at mange ikke tok den "dårlige" ironien, men har hatt over 200 sms og fb meldinger som synes at det er bra det blir bragt opp, for en diskusjon om diskriminering av homofile/lesbiske/transer mm i vårt samfunn. Dette var også et svar på at kirken kan diskriminere åpenlyst uten at det får konsekvenser. Av og til må en gjøre litt omstridte ting for å få blest om en så viktig sak. Vi har hatt telefon fra likestillingsombudet som hadde hatt en storm av reaksjoner, men som synes dette var et bra engasjement for å få det opp i dagen.Vi elsker dere alle som dere er... Bent Sandvand & Jimmi Neiiendam.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!