Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Martin tilbyr bygdeservice i byen

Martin tilbyr bygdeservice i byen

FØRSTE OPPDRAG: Det er dimensjoner over traktoren til byens bygdeservicemann. Fredag har Martin Kinn de første oppdragene. FOTO: Lars Rekaa

Han tilbyr seg å vedlikeholde veien din, klippe veikantene dine og knuse krattet ditt. Samt alt annet du kan trenge traktorhjelp til.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.07.2016 kl 09:08

– Jeg kaller det bygdeservice, selv om Lyngdal har blitt by, ler Martin Kinn (22).

Sammen med kona Miriam Kinn (23) er han i ferd med å overta gården Øvsteland mellom Dragedalen og Skrelia i Lyngdal. For å ha flere bein å stå på, har han investert i traktor og utstyr, slik at han kan gjøre jobber for andre.

Hus- og hageeiere

– I første omgang ser jeg private som den viktigste kundegruppen. På sikt kan det fort bli bønder også. Jeg har jobbet på maskinstasjon, og tror nok det kan være et marked blant bøndene her i Lyngdal, også, sier han til Lyngdals Avis.

Han tror også det kan være et marked for vedlikehold av vei og brøyting.

– Men i første omgang regner jeg med å kunne utføre alt hus- og hageeiere trenger en traktor til, rydding, bortkjøring kantslått krattknusing, sier han.

Investering

Foruten traktor og henger har han på plass kantklipper og krattknuser. Til uka kommer veihøvel/snøskjær og frontskuffe. Investeringene er betydelige. De nærmer seg millionen.

Se bildet større

BONDE: Det er ingen tvil om Martin Kinns yrkesvalg. Men han trenger tilleggsinntekter. FOTO: Lars Rekaa

– Jeg har tømt sparekontoen og lånt resten. Du kan si det er banken som eier meg nå. Men jeg hadde jo ikke satset på dette uten at jeg hadde hatt tro på at det finnes et marked, sier han.

Han håper også landbruksnæringa i Lyngdal skal få øynene opp for tjenestene han tilbyr. Etter hvert kan det bli aktuelt å kjøpe mer maskiner – han nevner rundballepresse og forhøster som mulige investeringer senere.

Fram til i dag har Martins far drevet gården. Han produserer gris.

Over til ammekyr

Når Martin og Miriam nå etter hvert overtar, planlegger de å drive med ammekyr.

Men begge begge regner med å måtte jobbe utenfor gården i tillegg.

– Miriam har fått 40 prosent jobb som lærer på KVS, forteller han.

Han møtte Miriam fra Tysværvåg i Rogaland på KVS for noen år siden.

Sammen tok de videreutdannelse i Vang på Hedmarken. Martin har en bachelor i landbruksteknikk og har arbeidserfaring fra maskinstasjon. Miriam har en bachelor i husdyr- og jordfag.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!