Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjetil Fuglestein (22) blir hotelleier på Paulsens Hotell

Kjetil Fuglestein (22) blir hotelleier på Paulsens Hotell

OVERTAKELSE: Her skriver Kjetil Fuglestein (22) under arket som lyder «kjøbekontrakt». Bent Sandvand (t.v.) og Jimmi Neiiendam følger nøye med. FOTO: Erlend Haddeland

Jimmi og Bent vinker farvel. Inn kommer familien Fuglestein med Kjetil (22) i spissen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2016 kl 17:56

Kjøpesummen vil de ikke ut med, men som Bent Sandvand selv sier:

– Begge parter er godt fornøyde.

For litt over ett år siden sa Paulsens Hotell-gutta Jimmi Neiiendam og Bent Sandvand at de ville selge hotelldriften til Paulsens Hotell på Grøndokka i Lyngdal.

Det blir Kjetil Fuglestein (22) fra Lyngdal som overtar hotellet, en tanke han har bært på siden i sommer.

Selv om ingen i familien Fuglestein står på lønningslisten, kommer alle, foreldre og fire brødre, til å bidra for å få hotellet til å tikke.

Overtakelsen skjer 1. januar 2017.

Viderefører konseptet

Kjetil Fuglestein kan berolige dem som liker «en reise i tid»-konseptet som Paulsens Hotell har kjørt hardt på.

– Stilen med en reise i tid, det er jo det som er «in». Det er det folk vil ha, sier han.

Tidligere lå hotellet på syv årsverk. I høst var det kutt, og nå er de nede på fem årsverk. Det kommer til og videreføres.

– Heldigvis har han familien rundt. Vi er to, og det engang er ikke nok, sier Sandvand.

Se bildet større

SELGER DRIFTEN: 31. desember er den siste dagen til Jimmi Neiiendam og Bent Sandvand på Paulsens Hotell. FOTO: Erlend Haddeland

Flere interesserte

Fem ulike aktører har vært interessert i å kjøpe hotelldriften, utenom Fuglestein.

– Det ringte en som ville starte italiensk restraurant. Da sa vi nei med en gang. Og så ringte det en som ville starte kebabsjappe. Da tenkte jeg bare «nei takk», sier Neiiendam, godt fornøyd med at Fuglestein vil videreføre konseptet.

Utdannet kokk

Kjetil Fuglestein er utdannet kokk. Han har jobbet som kokk på Rosfjord Strandhotell i tre år og ett år på fregatt i sjøforsvaret.

– Så kom jeg her, og jobbet i nærmere et halvt år. Det har gått i mat hele tiden, sier han.

Og nå blir han daglig leder for hotelldriften.

– Jeg har gode folk med meg. Det å drive et hotell, er ikke lett, i alle fall ikke når du er ny. Men planen er å komme godt inn i det.

Vi spør hvordan gjestene kommer til å merke at han har blitt hotellsjef.

– Det er jo god mat jeg satser på, uten tvil. Lokale råvarer blir viktig. Alt fra øl, egg til poteter, svarer han.

– Hvordan skal du klare dette økonomisk?
– Det er jo noe å jobbe med, men det går jo rundt. Så er det egentlig bare å finne måter å tjene mer penger på.

– Hva er du flinkest til på kjøkkenet?
– Jeg liker egentlig å lage alt, men jeg vil vel si at det er fisk jeg er best på.

Se bildet større

FARVEL: Etter oppstarten i 2011 takker duoen nå for seg på Paulsens Hotell fra 1. januar 2017. FOTO: Erlend Haddeland

Historie

Kjetil er barnebarn til dem som tidligere drev Lyng kafeteria og gjestehus i Lyngdal.

Pappa Edvard Fuglstein forteller.

– Da de startet opp, drev Paulsens Hotell fremdeles. Men Lyng kafeteria og gjestehus stjal kunder fra Paulsens Hotell. Det var én av grunnene til at Paulsens måtte legge ned driften. I ettertid startet Ubostad opp hotell på Rosfjord. Og det gjorde at Lyng måtte legge ned, forteller han.

– Nå er målet å ta knekken på hotellet på Rosfjord, skyter Jimmi Neiiendam inn, og latteren fyller rommet.

Se bildet større

RÅD PÅ TAMPEN: – Ha tunga rett i munnen, få oppmerksomhet i pressen med å finne på sprell, og ikke slurv på kvalitet, er rådene fra Bent Sandvand (i midten). FOTO: Erlend Haddeland

Fremtiden

Og hva bringer fremtiden til Paulsens Hotell-gutta i 2017?

– Vi har sett alt ifra barer i København, til Gran Canaria, tilbake til Feda, vi har sett på Stavanger og Kristiansand. Vi har ikke noe som er låst, og Jimmi har allerede fått tilbud i hotellbransjen, forteller Bent Sandvand.

– Men det er ikke noe som konkurrer med Paulsens Hotell. Det hadde vært et svik, sier Sandvand med et smil.

– Hva må Fuglestein tenke på?

– Ha tunga rett i munnen, få oppmerksomhet i pressen med å finne på sprell, og ikke slurv på kvalitet, slår Sandvand fast.

Blandene følelser

I februar 2010 startet Jimmi og Bent planleggingen med Paulsens Hotell. Dørene åpnet 12. mai 2011.

31. desember i år er på papiret deres siste dag på Paulsens.

– Det har vært en reise, og også en skole. Det har vært både tårer, svette, sorger og glede. Det har ikke gjort seg selv. Det er veldig godt for Paulsens at det er lyngdalsfolk som skal drive det videre, sier Neiiendam.

Se bildet større

Det ble champagne etter at kontrakten var underskrevet. Her servert av Jenny Prediger. FOTO: Erlend Haddeland

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!