Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Russepresidentens sterke appell

Vi skal være ute og ta knuter, feste og ha det gøy. Det siste vi vil nå, er å gå i hverandres begravelser.

Vi skal være ute og ta knuter, feste og ha det gøy. Det siste vi vil nå, er å gå i hverandres begravelser.

RUSSEPRESIDENT: Jonas Berge (øverst, til venstre) holdt appell under russens trafikkdag. Her fra et annet arrangement.

Vi har framtida foran oss - et helt liv. Akkurat nå skal vi nyte russetida. Vi skal være ute og ta knuter, feste og ha det gøy. Det siste vi vil nå, er å gå i hverandres begravelser, er russepresident Jonas Berges appell til sine medruss.

Tekst:

Publisert:

Teksten under er hentet fra appellen til russepresident Jonas Berge som ble fremført under en trafikkdag for russ fra hele regionen.

Mitt navn er Jonas Berge, og jeg er russepresident på Eilert. Vi er i dag samlet på tvers av skoler, interesser og fremtidsønsker for å blant annet skape gode holdninger i trafikken. Vi er alle forskjellige og har ulike planer, men én ting har samtlige her til felles:

Vi har framtida foran oss.

Vi er inni ei fantastisk tid som russ med mye moro og gode venner. Nyt tida.

Vi er unge og har livet foran oss. Men selv om vi er unge, er vi ikke udødelige. Da faren min var yngre, var han en ivrig MC-fører.

Pappa var en periode formann i Lyngdal MC-klubb, og han og kameratene tok ofte en kjøretur. Men én dag skjedde det utenkelige.

Pappa kjørte først i gruppa, men plutselig var ikke resten av gjengen bak seg.

Han snudde og fant gruppa. Det hadde skjedd ei møteulykke mellom en bil og en motorsykkel. Pappas kameraet var involvert. Han var død.

Det var ikke sånn livet hans skulle ende. Igjen sto sønderknuste foreldre, familie og venner. Pappa var med på å se en god kamerat bli begravd så altfor, altfor tidlig. Jeg håper så inderlig at jeg ikke opplever det samme som pappa gjorde.

Se på vennene dine rundt deg nå. Forestill deg at vennen din, helt ut av det blå, hadde mistet livet i en alder av 18 eller 19 år i ei trafikkulykke. Det er helt utenkelig.

Vi har framtida foran oss – et helt liv. Akkurat nå skal vi nyte russetida. Vi skal være ute og ta knuter, feste og ha det gøy. Det siste vi vil nå, er å gå i hverandres begravelser. Ta vare på hverandre. Og ikke ta unødvendige sjanser i trafikken eller kjør alkoholpåvirket. Det kan ha fatale følger - i verste fall døden. Og det påvirker flere enn du tror.

Tør å si ifra hvis sjåføren kjører som et svin.

Vi skal ikke miste noen, og det er det vi jobber for. Vi har visjonen om null drepte og null varig skadde, men fremdeles dør det over 120 personer i trafikken hvert år. Ikke bli en del av den statistikken.

Vi har fremtida og ei fantastisk russetid foran oss. Vi føler oss voksne, men i det store og det hele er vi enda unge. Det sist jeg vil nå, er å miste mine kjære venner og klassekamerater i en alder av 18-19 år. Det vil ingen av oss.

Jeg håper at vi samtlige blir påvirket av alle inntrykkene vi får i dag. Vær med på å skape gode holdninger i trafikken. Vi har som nevnt ingen å miste.Til slutt vil jeg ønske dere samtlige ei fantastisk russetid. Nyt den og ta vare på hverandre.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!