Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Naudnedal» + Lyngdal = sant?

«Naudnedal» + Lyngdal = sant?

LESERINNLEGG: Steinar Fuglestveit på et folkemøte i Eiken om kommunereformen tidligere i år. FOTO: Erlend Haddeland

Vi tilhører Lindesnesregionen og Lyngdal hører til Lister. Vi i øvre del har knapt fysisk brukbar vei til til naboregionen, skriver Steinar Fuglestveit fra Byremo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.09.2016 kl 18:26

FYLKESMANN YTTERDAL la fram sitt framtidige kommunekart på fredag. Hans visjon er å kunne ende opp med fem Agder-kommuner etter neste stortingsperiode.

Han anbefaler det sittende Stortinget å godkjenne at Audnedal og Lyngdal blir slått sammen til en kommune med følgende forutsetning:

«Denne kommunen skal inn i en framtidig (STOR) Lister-kommune». (Parantesen er tilføyd av undertegnede).

Verre og verre, sa mannen, han skulle si ære være!

Tidligere har jeg uttrykt meg klart om at et Lyngdal 2 er et klart verstealternativ for Audnedal og da spesielt for befolkningen i øvre del, gamle Grindheim kommune.

Les også: Fylkesmannen vil ha Lyngdal og Audnedal inn i stor Lister-kommune – på sikt

AUDNEDAL HAR ALDRI hatt noen politisk kommunal tilhørighet med Lyngdal.

Vi tilhører Lindesnesregionen og Lyngdal hører til Lister. Vi i øvre del har knapt fysisk brukbar vei til til naboregionen. Nå skal vi som følge av et udemokratisk kommunestyrevedtak om å gå sammen med Lyngdal bli straffet enda hardere med å måtte bli en liten del av en storkommune i Lister som vi i dag ikke vet noe om hvem blir.

Snakk om demokrati og tvangsekteskap!

Teoretisk kan Audnedal bli en del av en kommune helt til Rogalands grense. Skal si at vi kan spille en sentral rolle i framtida.

I et Lyngdal 2 får vi trolig 4 av 35 representanter i bystyret. Hvor stor innflytelse vi får i et Stor-Lister, kan vel de fleste tenke seg.

ET HOVEDMÅL MED REFORMEN er å styrke demokratiet. Det heter at folket på en eller annen måte skal bli hørt før en kommune tar en avgjørelse! (Senest i dag påpeker Sanner hvor viktig dette er).

Kan ordfører Bakken fortelle hvordan befolkningen fikk komme fram med sitt syn om å anbefale et Lyngdal 2 ?

Var det begrunnelse god nok for ordføreren til å sette saken på kartet at ordføreren i Lyngdal var koselig og grei og at dere hadde hatt noen flotte møter i forhandlingsutvalgene?

Lyngdal lokket med at alle i den nye kommunen skal slippe eiendomsskatt. Jeg leser i avisen at det er gjort flertall i et lukket kommunestyre om å bygge nytt helsesenter i steinrøysa I Lyngdal nå til ca 402 000 000,-

(Endelig sluttpris blir trolig langt høyere. Den nye moderne demokratiske ledelsesformen får vi her synliggjort.)

TO SPØRSMÅL TIL DEG, ordfører Jan Kristensen:

a) Er senteret nå dimensjonert til også å ivareta oss fra Audnedal?

b) Holder du fortsatt lovnadene om null eiendomsskatt for innbyggerne som sikkert og sannsynlig? Om økonomien nå blir stresset, hvor vil du da prioritere å skjære.

(Tips fra meg om du må skjære: 1. Kutt ut noen lederlønninger. 2. Reduser dagens lederlønninger som følger med de overbetalte lederne fra Audnedal.)

LIKEGYLDIGHET ER NÅ DEMOKRATIETS verste fiende. Jeg oppfordrer at Audnedals befolkning snarest tar opp kampen og setter i gang en dør til dør-aksjon for å høre folkets egen mening.

Saken bør tas opp til ny behandling!

Si din mening om kommunereformen. Send leserinnlegg til post@lyngdalsavis.no

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!