Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Minneord: Vi lyser fred over Tarje Norabergs minne

Minneord: Vi lyser fred over Tarje Norabergs minne

1920-2016: Tarje Noraberg. FOTO: Privat

Det er mange som sitter igjen med gode minner og takknemlighet for det Tarje fikk bety.

Tekst:

Publisert:

TARJE NORABERG er død, 96 år gammel. 11. oktober sovnet han inn på Flekkefjord sykehus, og med det er et langt og innholdsrikt liv over. Det er mange som sitter igjen med gode minner og takknemlighet for det Tarje fikk bety.

HAN BLE FØDT i Nissedal i Telemark i 1920, og han tilbrakte barneårene i Treungen. Men etter fullendt lærerutdannelse fikk han store deler av sitt liv her i sørvest, og det var Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) som ble hans arbeidslag.

Han ble tilsatt som lærer ved Kvås ungdomsskole så tidlig som 1947, og kun avbrutt av syv år som lærer ved Fjellhaug Skoler i Oslo på 70-tallet, ble han på skolen i Kvås til han oppnådde pensjonsalder.

HAN VAR EN DYKTIG pedagog, og en god administrator. Men kanskje mer enn det, så var han en lærer og rektor som så den enkelte i mengden.

Han hadde en omsorg for elevene som strakk seg til døgnet rundt, ja, til lenge etter at de gikk ut av skolen! Det er mange elever som rangerer Tarje Noraberg blant sine høyst verdsatte lærere gjennom livet!

TARJE VAR OGSÅ forkynner. Han reiste mye rundt i landet og forkynte Guds ord. Han hadde mye kunnskap, men maktet å legge det fram på en pedagogisk og troverdig måte, som gjorde at tilhørerne opplevde å få noe for både liv og evighet.

Han var stadig ute på møter, også lenge etter han passerte 90 år, men de senere årene ble det av helsemessige årsaker mindre av det.

TARJE HADDE ORDENE i sin makt, ikke bare muntlig, men også skriftlig. Han forfattet seks bøker, hvor biografiene om frelsesarméoffiser Anna Lien og Eliezer Ben Jehuda vel er de mest kjente.

Den siste boken han skrev, i 2008, handlet om Israel og profetiene. I det hele tatt hadde han et veldig sterkt engasjement for Israel og det jødiske folk, og Beit Skandinavia var en av hans mange hjertesaker.

I 2010 HADDE EN GRUPPE som representerte et bredt spekter av kristent forenings- og menighetsliv gått sammen og anbefalt at Tarje Noraberg ble tildelt Hans Majestets Kongens Fortjenstmedalje, og gjennom tildelingen fikk venner og kjente uttrykt sin dype takknemlighet for alt han hadde betydd for dem gjennom et langt liv.

Vi er mange som i dag stiller oss i den rekken, og takker for det vitnesbyrdet Tarje fikk være. Måtte vi følge hans eksempel i dagene som ligger foran.

VI LYSER FRED over Tarje Norabergs minne.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!