Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lyngdal må ha eget lensmannskontor

Lyngdal må ha eget lensmannskontor

GRUPPELEDER I LYNGDAL KRF: Sten Sørensen. (Foto: Erlend Haddeland)

Her må hele Lyngdal mobilisere og stå samlet, skriver Sten Sørensen (KrF).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.10.2016 kl 15:08

DEBATT: Det er uhørt av politimester Kirsten Lindeberg å foreslå og kutte et så stort antall lensmannskontorer på Agder. Dette vil svekke den nye nærpolitireformen og ikke føre til mer politi i distriktene. Innbyggerne vil heller føle seg utrygge ved en slik reform.

I FARSUND OG FLEKKEFJORD skal det være lensmannskontor, ifølge politimesteren.

Hun ønsker derimot å legge ned lensmannskontoret i Lyngdal. Jeg er ikke imot prioritereringene for Farsund og Flekkefjord, men i tillegg bør det også være lensmannskontor i Lyngdal!

Tenk på Lyngdals beliggenhet, sentralt ved E39. Tar du en passer med sentrum i Lyngdal og en radius på 30 minutter med bil, vil du se hvor sentral og viktig Lyngdals beliggenhet er.

Dessuten er Lyngdal den plassen som vokser mest i hele regionen, og slik vil det fortsatt være. Barn- og ungdomskullene vil vokse mer i Lyngdal enn andre steder i Lister. Det sier noe om framtidsbildet. Dette tilsier i sum at et lensmannskontor må ligge i Lyngdal.

JEG ER SKEPTISK til påstanden om at vi gjennom den nye reformen vil få en kortere responstid ved ulykker.

I dag er politiet siste utrykningsenhet på stedet. Det sies at brannmannskaper i den nye reformen nå kan bli nødt til å ta seg av en del av politioppgavene - for eksempel på et ulykkessted. Brannvesenet i Lyngdal er fantastisk, og er tidlig ute ved utrykninger, men de er ikke skolert for å gjøre politiets arbeid.

VI TRENGER et synlig politi, det betyr at det må være etablert med fast adresse i nærmiljøet.

Høringsfristen på den nye reformen er satt til 1. desember. Jeg vet at ordføreren og politikerne ønsker å bruke tiden aktivt fram til 1. desember for å påvirke politimesteren.

Her må hele Lyngdal mobilisere og stå samlet. Vi ønsker nemlig at lensmannskontoret skal forbli i Lyngdal! Det gjelder innbyggernes trygghet!

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!