Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Lyngdal har i dag ikke eiendomskatt og Audnedal har lav, så dette skal vi klare i fremtiden

– Lyngdal har i dag ikke eiendomskatt og Audnedal har lav, så dette skal vi klare i fremtiden

LYNGDAL 2-ORDFØRERNE: Reidun Bakken (KrF) for Audnedal og Jan Kristensen (H) for Lyngdal på stand sammen under årets Dyrskue. FOTO: Erlend Haddeland

– Ja, mine lovnader vil jeg fortsatt holde, Steinar Fuglestveit, skriver ordfører Jan Kristensen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2016 kl 19:09

Dette innlegget er et svar på: «Naudnedal» + Lyngdal = sant?

Jeg viser til Steinar Fuglestveit sitt innlegg i Lyngdals Avis med to direkte spørsmål til ordføreren i Lyngdal:

  • 1. Er senteret nå dimensjonert til også å ivareta oss fra Audnedal?
  • 2. Holder du fortsatt lovnadene om null eiendomsskatt for innbyggerne som sikkert og sannsynlig? Om økonomien nå blir stresset, hvor vil du da prioritere å skjære.

Mine svar

  • 1. Nei, nybygget skal ikke dimensjoneres for å ivareta befolkningen fra Audnedal, heller ikke eldrebølgen som kommer om 20-25 år fem i tid. I vår felles intensjonsavtale står det at tjenester som blant annet eldreomsorg skal være der hvor folk bor, og da blir det ikke endring på den strukturen fra dagens.
  • 2. Ja mine lovnader vil jeg fortsatt holde, Steinar. I intensjonsavtalen står det «ingen eller lavest mulig eiendomskatt». Lyngdal har i dag ikke eiendomskatt og Audnedal har lav, så dette skal vi klare i fremtiden.

Driftsbudsjettet vil være stramt også i fremtiden, og vi vil til en hver tid styre etter de inntekter vi har, (men tar med ditt forslag om kutt).

Til slutt vil jeg informere innbyggerne i Audnedal om at jeg fortsatt ønsker å gå for sammenslåing av våre kommuner til Lyngdal 2.

Deretter må det bli den nye kommunen Lyngdal 2 – og ikke fylkesmannen– som skal ta stilling til hvilken retning vi skal ha i valg av regionsamarbeid.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!