Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leserinnlegg: Vi ville – men vi våget ikke

Leserinnlegg: Vi ville – men vi våget ikke

VISJONEN: Så blir steintomta et bilde på visjonen som ble lagt død av de folkevalgte representanter i kommunestyret. Kanskje det kommer opp en minnestein med navn på de som stemte mot og de som stemte for, og øverst på steinen kan det stå: Vi ville - men vi våget ikke, skriver Arne Åmland. (Illustrasjon: Arne Åmland)

– Så har kommunestyret i Lyngdal bestemt seg. Steintomta blir liggende som i dag. Som et bilde på tafatthet og manglende visjoner, skriver Arne Åmland i dette leserinnlegget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2016 kl 13:48

HELSEHUSET: Så har kommunestyret i Lyngdal bestemt seg. Steintomta blir liggende som i dag. Som et bilde på tafatthet og manglende visjoner. Plan- og bygningsfaget har opptatt meg i en mannsalder.

Bakgrunn: Tomtevalget endres fra Steintomta til Rom

ETTER 50 ÅR ved tegnebrettet eller nå databrettet, gjør man seg sine refleksjoner. Jeg har sett visjoner og ideer fly ut som fugler under himmelen. Sett at disse visjoner er som fuglens vinger. De har bærekraft ved sin skaperglede. Det ligger utrolig stor kraft i denne gleden ved å skape, men det er alltid motforestillinger. Kanskje var det økonomien eller driften.

Se bildet større

FORFATTER AV LESERINNLEGGET: Arne Åmland. FOTO: Magnus Aunevik

Kanskje var det grunnforholdene som ikke var helt gunstige. Tenk på alle de bygninger som vi valfarter til. Det være seg Eiffeltårnet, katedraler og museer. For Lyngdals del kan en godt nevne kulturhuset, badelandet, laksetrappa og kanskje siste skudd: kirkesenteret.

Men disse eldre? Er det noe å satse på. Det er jo stort sett utgiftsposter i budsjettet..

SNART SITTER JEG SJØL i et rom på Rom, altså i det nye aldershjemmet på Rom. Jeg sitter og ser utover Handelsparken. Her er det ingen begrensninger. Store, kjedelige og intetsigende bygninger vokser utover jordene der Lyngdalskua før gikk og beitet. Men her er det penger å hente og penger å tjene. Det er visjonen.

VI HADDE MULIGHETEN i Lyngdal. Vi hadde muligheten til å gi Lyngdal et unikt senter for eldre plassert midt i det kulturlandskapet som er selve Lyngdals perle, med Lygna som renner sakte forbi og skaper ro i sinnet. Med landskapet hvor dyr beiter og trives. Og nærheten til sentrum. En passelig spasertur med gåstolen. Men vi brukte ikke muligheten. Vi ville, men vi våget ikke å gripe fatt i en unik visjon. Nå ligger steintomta der. Snart vil det gro til med kratt og busker.

SÅ KJØRER DU FORBI med oldebarna og de spør: Hvorfor ligger det så mange stein her ute ved elva, oldefar? Og så kan oldefar fortelle historien: Det var engang en mann som hette Olav B. Han var litt steingal, men...

SÅ BLIR STEINTOMTA et bilde på visjonen som ble lagt død av de folkevalgte representanter i kommunestyret. Kanskje det kommer opp en minnestein med navn på de som stemte mot og de som stemte for, og øverst på steinen kan det stå: Vi ville - men vi våget ikke!

Gallup

Hvor burde fremtidenes helsehus i Lyngdal vært plassert?

Steintomta
Rom
Bergesletta
Myran (tidligere knertentomta)
Et annet sted
Vet ikke

Vis resultat

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!