Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Her skinner det tydelig igjennom at det er langt ifra omsorgen for de eldre det handler om

Elin Kvelland (Sp) spør seg om motivene og timingen fra Vekst i Lyngdal-sjef Karl Erik Lohr.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.11.2016 kl 07:38

LESERINNLEGG: Så kom han på banen da kampen var avblåst.

Se bildet større

FORFATTER BAK LESERINNLEGG: Elin Kvelland (1. vara, Senterpartiet). FOTO: Lars Rekaa

Daglig leder av Vekst i Lyngdal, Karl Erik Lohr, går ut i Lister og Lyngdals Avis 3. november med stor skepsis til plasseringen av nytt omsorgsenter på Rom. Var det ikke i seneste laget? Kampen har pågått i månedsvis. Lite har vi hørt fra den kanten. Her skinner det tydelig igjennom at det er langt ifra omsorgen for de eldre det handler om, men handelen i Alleen.

Bakgrunn: Undres over manglende Alleen-engasjement i helsehus-saken

Selvfølgelig vil et nytt bygg av dette kaliber få ringvirkninger for handelen, men er det dette det handler om?

All ære til Kirsti Tønnesen (H), som tross motstand i gruppen sin, våget å se lenger enn til sin egen nesetipp.

Er en blitt gammel og klein, så handler det ikke om nærhet til legesenter, kulturhus eller politi, som Lohr nevner, (det siste kan han forresten ennå kjempe for, men gjør det nå!!)

Les også:
Lensmannskontoret på vei ut av Lyngdal

Nei, da handler det om trygghet i hverdagen. Legehjelp, tannlege, frisør, osv. vil ganske sikkert inngå i et nytt helsehus. Tviler på at så veldig mange gamle ville ha spasert fra Steintomta til kulturhuset.

De eldre som eventuelt vil på kino eller teater, blir nok like avhengig av kjøring som de eldre er i dag. På Rom har vi det aller meste. Nevner bedehus, kirke, nytt kirkesenter, masse butikker, kafeer og mer blir det nok. Tilbud i massevis til de oppegående.

Har også sett nevnt at utsikten på Rom er kleinere. Kan være enig i det. Steintomta har en fin beliggenhet. Men, nå har det seg sånn at jeg har hatt familiemedlemmer som etter hvert har havnet på Lyngdal bo- og servicesenter.

Se bildet større

DAGENS PLASSERING: Lyngdal bo- og servicesenter. Helsehuset skal bygges i tilknytning til dette. FOTO: Erlend Haddeland

For dem var det ikke utsikt som det var snakk om, men trygghet for at hjelpen var veldig nærme. Snikksnakk som at solforholdene på Steintomta er mye bedre, ser jeg på som rent vås. Heimen, der den ligger i dag, ligger badet i sol hele året, så sant sola er oppe!

Det er veldig synd når ansvarlige politikere begynner å blande omsorg og business. Heldigvis var flertallet denne gangen sitt ansvar bevisst. For disse var det viktigere med trygg grunn under «Heimen» enn mer handel i butikkene i sentrum.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!