Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Eldreomsorg eller «business»

Eldreomsorg eller «business»

HELSEHUS-DEBATTEN: Arnfinn Havås (H) argumenterte for og stemte for helsehus på Steintomta forrige kommunestyremøte. Et knapt flertall (15-14) valgte Rom. FOTO: Erlend Haddeland

Så kan vi spørre oss, Elin Kvelland (Sp) inkludert, var nytt vedtak om å plassere helsehuset på Rom, av hensyn til beboerne, de pleietrengende, pårørende, hjelpeorganisasjoner, de ansatte, eldrerådet, og de fagansvarlige med sin kompetanse innen helse og omsorg? spør Arnfinn Havås (H).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2016 kl 15:19

DEBATTINNLEGG: Jeg har sans for Elins engasjement og synspunkter i mange av hennes innlegg, men denne gangen skyter hun seg selv i foten, eller i det minste i umiddelbar nærhet av denne.

Dette er et respons på Elin Kvellands innlegg: – Her skinner det tydelig igjennom at det er langt ifra omsorgen for de eldre det handler om

Takk til daglig leder av Vekst i Lyngdal, Karl Erik Lohr, for et engasjerende og riktig innlegg i lokale og regionale medier.

Les også: Undres over manglende Alleen-engasjement i helsehus-saken

At det kom i seneste laget, ja, det er det lett å være enig i, men her må man huske at førstegangsvedtakene vedrørende bygging av og plassering av nytt helsehus, ble gjort allerede i kommunestyremøtet i august. Vedtaket som da ble gjort var nettopp å bygge sentrumsnært.

Dette valget var til stor tilfredshet for de det virkelig gjelder, nemlig beboerne, de pleietrengende, de ansatte og det faglige miljøet innen helse og omsorg.

All nyere forskning forteller oss at denne type helsetjeneste bør ligge sentrumsnært.

De faglig ansvarlige anbefaler på det sterkeste å bygge sentrumsnært. Eldrerådets innstilling og ønske var å bygge på Steintomta, altså sentrumsnært.

Så kan vi spørre oss, Elin Kvelland inkludert, var nytt vedtak om å plassere helsehuset på Rom, av hensyn til beboerne, de pleietrengende, pårørende, hjelpeorganisasjoner, de ansatte, eldrerådet, og de fagansvarlige med sin kompetanse innen helse og omsorg? Har disse partene overhodet blitt hørt og hensyntatt?

Dersom svaret er ja, må jo dette indirekte bety at vi lekfolk av noen politikere, har bedre kunnskap og forståelse for omsorg av eldre mennesker, enn de fagansvarlige?
Eller var det av hensyn til noen veiledende (les villedende!!) kostnader vedrørende Steintomta, som i ettertid viser seg å ikke holde vann ?

Debatten i forkant av vedtaket om å forkaste Steintomta, signaliserte tydelig at det var de økonomiske vurderingene som ble hensyntatt, altså ikke de omsorgsfaglige vurderingene.

En best mulig kommuneøkonomi er selvfølgelig en forutsetning for å lykkes.

Les også: Store uenigheter om regnestykket på Steintomta

Da er det på sin plass å minne om at sammenhengen mellom Lyngdals økonomi og næringslivets business, også er gjeldende for handel og næring i Alleen (sentrum). Elin Kvelland refererer til noens nesetipper, det spørs hvem sine nesetipper som i dette tilfellet er lengst.

Med vennlig og engasjert hilsen Arnfinn Havås (H), kommunestyrerepresentant

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!