Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Debatt: Dette bør Lyngdal kommune tenke på når de skal bruke 135 000 kroner

Debatt: Dette bør Lyngdal kommune tenke på når de skal bruke 135 000 kroner

ARBEIDERPARTIETS UNGDOMSPARTI: Edi Kudra er lokallagsleder i Farsund og Lyngdal AUF. (Foto: Erlend Haddeland)

– Jeg er lokallagsleder for Farsund og Lyngdal AUF. En av mine viktigste hjertesaker er at vi skal ha en rettferdig fordeling av ressurser i landet vårt, skriver Edi Kudra (AUF).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.12.2016 kl 14:34

I Lyngdals Avis leste jeg at 135 000 kroner, som kommunen har fått, skulle gis til Frivillighetssentralen for å bekjempe barnefattigdom og fremme inkludering innenfor fritidsaktiviteter.

Dette er et viktig steg i riktig retning, men det burde ha kommet tidligere, og det finnes flere tiltak som det også burde gås inn for. Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at mer en 92 000 barn i Norge lever under fattigdomsgrensa.

Antallet fattige barn er faktisk større enn innbyggertallet i Kristiansand kommune. Og dessverre har barnefattigdommen økt og øker fremdeles. Unicef har kartlagt det helhetlige tilbudet for barn og unge i 397 norske kommuner. Av disse kom Lyngdal på 325. plass. Jeg synes dette er for dårlig, og at vi fortjener bedre enn dette!

Bakgrunn: Ordføreren jubler over sekssifret beløp til bekjempelse av barnefattigdom

SÅ ER DET OGSÅ viktig å tenke på at det er mennesker bak disse tallene.

Det er barn som utelukkes fra å bli med på idrett fordi foreldrene ikke har råd. Kanskje de ikke kan kjøpe nok mat og må gå sultne på skolen? Kanskje de ikke får det de ønsker seg til jul, rett og slett fordi det er for dyrt?

Samtidig er det også et tabu å være en som ikke har råd til å reise på ferie eller bli med på klasseturer. Dette øker forskjeller og er hemmende for inkluderingen i samfunnet vårt.

JEG ER LOKALLAGSLEDER for Farsund og Lyngdal AUF.

En av mine viktigste hjertesaker er at vi skal ha en rettferdig fordeling av ressurser i landet vårt. For at dette skal bli en realitet, kan vi ikke glemme de med lavest inntekt. Hvis vi skal utjevne ulikheter blant folk, må vi jobbe hardt for at dette skal skje

AUFS TILTAK for å senke barnefattigdommen innebærer, blant annet, å øke tilskuddene til frivillige organisasjoner (idrettslag, korps, friluftsorganisasjoner for unge osv) for at det skal bli enklere for flere å kunne delta i disse aktivitetene. I tillegg vil vi at det skal innføres nasjonal gratis hall- og baneleie for idrettslagene. Vi vil sette i gang et utredningsarbeid for å finne ut mer om levekårene til de barna som lever under fattigdomsgrensa og få kommunene til å utarbeide handlingsplaner for at barnefattigdommen skal gå ned. Og vi vil styrke samarbeidet mellom de ulike forvaltningene som møter familiene rammet av barnefattigdom.

DISSE TILTAKENE er essensielle og bør iverksettes straks. Det er lovende at kommunen går i riktig retning med de 135 000 kronene. Nå må vi bare sørge for at de faktisk går til dem som trenger dem mest!

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!