Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lys i mørket på KVS – 80 gamere på dataparty i helgen

Ballspill må vente i KVS-hallen. Denne helgen er det CS, FIFA og Leauge of Legends som gjelder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2016 kl 13:17

Der det vanligvis er ballspill på parkett, er det nå skjermer på bord som lyser opp i mørket. Bokser med julebrus, cola og mountain dew står ved siden av tastaturene.

Ingen har med mac. Alle, bortsett fra noobs, vet at man ikke gamer på mac.

Se bildet større

DATAPARTY: Rundt 60-70 sjeler satt og gamet i KVS-hallen.

Headset er viktig, det samme er lys på tastaturet.

Det første som møter gamerne i det de går inn døra, er kantina. Ferdigpizza, energidrikker, pølser og sjokolade står på menyen.

Mangel på søvn erstattes av tomme kalorier. Med fare for å høres ut som mor di', lar vi gamerne selv sette ord på hvordan det er å være på lan.

CS-stemning

– CS-formen er prikket inn, forsikrer Zakarias Eliassen (17).

CS, eller counter strike, er et av spillene som ruller mest over de 70-80 skjermene i KVS-hallen. Det handler om noe så ukristelig som og ved hjelp av kniv eller dertil egnet våpen, ta motstanderne av dage.

Eliassen spiller på lag med fire andre, deriblant Andreas Toft (15). Han har noen innvendinger mot arrangementet, selv om det tilsynelatende ser ut til å gå smertefritt for seg.

– Vi tenkte vi skulle vinne en god premie. Men så var ikke premien så veldig god. Og så sa de ikke at strømmen skulle gå, men den har gått fem ganger, sier han.

Men komplett negativ, nei, det er han ikke.

– I fjor gikk den åtte ganger, så det er fremskritt, sier han.

Se bildet større

PÅ LAG: Disse gutta spiller på laget ZakkaMad eSports. Foran, fra venstre: Tor Olav Farbrot (16) og Andreas Toft (15). Bak, f.v.: Jonas Deisz og Zakarias Eliassen (17). På laget var også Kristoffer Risnes (16) og Ole Andreas Vintland (18).

Typisk KVS-laner?

Johannes Haugland (19) går IKT-linjen på KVS-Lyngdal. Han er med i ungdomsbedriften Craters som arrangerer lanet.

– Vi hadde en god åpning med problemfri strøm- og internettkobling. Utover fikk vi problemer med strømmen, men det fikset vi veldig fort.

– Finnes det en typisk KVS-laner?

Han drar litt på det.

– Nei, det er jeg litt usikker på. Det er nok typisk, norsk ungdom. To skjermer, tastatur som lyser veldig mye og så spiller de mye, svarer han.

Og sover sannsynligvis veldig lite.

– Vi på KVS, vi sover ikke. Vi er ikke vant til sånn. Vi legger opp til at folk sover i stolene eller går hjem, svarer han.

Se bildet større

KOMFORT I HØYSETET: Det er ingen strenge kleskoder på lan.

Chipssmuler

Se bildet større

SAMLES: - We can be geeks together, sier Birte Evensen Glendrange (16, t.v.), her med Nathalie Torgersen (18).

Det er stort sett gutter som laner, men det finnes hederlige unntak, blant dem Birte Evensen Glendrange (16) og Nathalie Torgersen (18).

– Du kan game uten at du sitter og føler deg som et ensomt, lite creep, dekker i chipssmuler. Her kan du være dekket i chipssmuler - med folk, sier Birte.

– Det er et fellesskap, skyter Nathalie inn.

– We can be geeks together, avrunder Birte, før hun går inn igjen i den mørke hallen, opplyst av CS, FIFA og Leauge of Legends.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!